Hlavní obsah

Souboj receptů: Nápady na silvestrovské pohoštění

Foto: Mona Martinů

Katka i Michal už jsou na večírek připraveni, inspirujte se a připravte občerstvení podle jejich receptů!Foto: Mona Martinů

Reklama

Rádi si k sobě domů zvete hosty a připravujete jim občerstvení? Tak to se jistě těšíte na Silvestra! Pusťte se do některého z dnešních snadných a chuťově vyladěných tipů!

Článek

Skupina vašich nejbližších, muzika, šampaňské a jednohubky, to všechno k vítání nového roku prostě patří. Chcete letos své hosty překvapit a připravit jim originální občerstvení? Inspirujte se Katčiným a Michalovým tipem! Oba jsou rychle hotové a chutnají prostě skvěle. Co budou na večírku podávat oni? Katka skvělé bramborové placky s názvem Rösti, Michal zase rafinované mandle s rozmarýnem! Kdo nakonec sklidil v redakci větší pochvalu?

Michalovy rozmarýnové mandle

Na 1 dávku mandlí potřebujete:100 g blanšírovaných mandlí, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 3 snítky rozmarýnu

Foto: Mona Martinů

Lahodné mandle jsou křupavé a krásně voňavé. Připravte se na to, že se po nich na večírku jen zapráší a vy budete muset dělat další várku!Foto: Mona Martinů

Postup: Pokud chcete návštěvě připravit originální zobání, ale nemáte moc času, tyhle vylepšené mandle jsou dobrou volbou! Stačí vzít větší nepřilnavou pánev, rozpálit ji na nejvyšší stupeň a mandle ze všech stran opražit. Po pár minutách přidejte do pánve nasekaný rozmarýn a ještě 2 minuty vše nasucho opékejte. Mandle stáhněte z plotny, osolte je, pokapejte olejem, promíchejte a podávejte.

Rösti podle Katky

Na 20 placek potřebujete: 1/2 kg brambor, 1 lžíci škrobové moučky, sůl, olej na smažení, 3 stroužky česneku

Foto: Mona Martinů

Placky můžete potřít česnekem nebo je namáčet ve vaší oblíbené omáčceFoto: Mona Martinů

Postup:Rösti je tradiční švýcarská specialita připravovaná z brambor. Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, nechte krátce odstát a slejte vodu, kterou brambory pustily. Poprašte je škrobovou moučkou, lehce osolte a dobře promíchejte (pokud chcete, můžete do těsta přidat sušené bylinky, například rozmarýn, majoránku nebo tymián).

Na pánvi rozpalte olej, lžící vkládejte hromádky brambor a přimáčkněte, aby se vytvořily placičky. Smažte po obou stranách dozlatova. Z hotových rösti vysušte utěrkou přebytečný tuk, podle chuti je dosolte a podávejte jako přílohu k masu nebo samotné, potřené česnekem, jako super občerstvení.

Co budete na Silvestra servírovat vy? Napište nám vaše tipy!

Reklama

Načítám