Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Co takhle špagety se zeleninou? Vyzkoušejte!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 2 ks červené papriky
  • 4 ks rajčat
  • 115 g rajčatového protlaku
  • 100 ml bílého vína
    12
  • 2 lžíce listové petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 20 ks oliv černých
  • 1 hrst listové petržele
  • 100 g parmazánu
    7
  • 4 lžíce olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Papriky zbavíte jadérek a nakrájíte na proužky. Rajčata spaříte ve vroucí vodě, oloupete a nakrájíte na malé kousky. V hluboké pánvi rozehřejete olivový olej, na kterém zprudka restujete papriky i rajčata. Po třech minutách přidáte česnek a vše zalijete bílým vínem, které necháte vyvařit. Nyní do směsi přidáte protlak, podle potřeby zředíte vodou, snížíte oheň a dusíte deset minut.

02.

Mezitím uvaříte špagety na skus, scedíte a dáte stranou. Ke směsi do pánve přidáte na kolečka nakrájené olivy a nasekanou petrželku, osolíte, opepříte a necháte prohřát. Směs promícháte se špagetami a podáváte s hoblinkami parmezánu.

Načítám