Hlavní obsah

Další meta v sexu: Zkuste společnou masturbaci!

Foto: Thinkstock

Vzrušení ve dvou bývá lepší než samota, nemyslíte?Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masturbace před milencem vyžaduje notnou dávku důvěry, neboť obnažení vlastního já při „sebelásce“ není snadné jako nákup rohlíků! Zranitelná pozice si žádá svoje! Jak se uvolnit a užít si i ve dvou?

Článek

Že je masturbace osamělá aktivita? Ale kdeže! To je mýtus jako hrom, jenž uvádí na pravou míru kdejaký sexuolog a odborník na milování vzatý. Včetně Glenna Wilsona, nejčastěji citovaného britského psychologa a autora knihy Vynalézavá láska, který ve zmíněné publikaci brání onanii (sólo i ve dvou) názorem: „Sledovat, jak partner onanuje, může ideálním způsobem přispět ke zlepšení kvality milování.“ Aby ne! Třicetiletá Taťána může vyprávět!

Nereálné? Už ne!

„Nejdřív jsem se cítila dost nejistá, styděla jsem a hodně dlouho trvalo, než jsem se uvolnila. A za to může můj partner. Bez něj bych to nedokázala,“ vypráví čtenářka s tím, že teď si masturbaci při milování neskutečně užívá. „Je to sexy, když jeden druhého pozorujeme, a pak se navzájem můžeme přivést k vyvrcholení bez klasické soulože,“ dodává. Chcete to umět taky? Beze všeho!

Foto: Thinkstock

Důležitá je důvěra. Pak se přestanete stydět...Foto: Thinkstock

6 rad pro úspěšný začátek

  • Naaranžujte prostředí. Zajistěte, aby v místnosti nebylo chladno a abyste měli soukromí. K pohodě pomůže tichá hudba, sexy čtení, video, společná koupel či sprcha a následné laskání.
  • Bojujte proti nervozitě. „Dejte si předem třeba i malý drink – jen jeden – pokud už máte vyzkoušeno, že vás uvolní,“ radí Glenn Wilson.
  • Ztlumte světlo. Úplná tma v pořádku není (nic neodkoukáte a ani se nenaučíte), ale přítmí vám udělá dobře. Stejně jako pohodlná poloha.
  • Dejte na cit. Můžete-li bez zábran požádat partnera, aby vás držel v náručí, zatímco vy si „děláte dobře“, svědčí to o hluboké intimitě vašeho vztahu. Mezi vhodné pozice patří třeba ta, kdy si muž sedne nebo klekne za záda svojí partnerky, která zvolí polosed. Muž má dost volnosti k tomu, aby jí jednou rukou mohl laskat prsa a druhou klín, bude-li o to dotyčná stát. A líbání na krk to všechno může jen vylepšit.
  • Začněte masturbovat. (Třeba jen pár minut během jednoho milostného setkání). Vtip je v tom, že se nepřestáváte dotýkat jeden druhého. Zapomeňte na pornofilmy, ve kterých žena půl hodiny onanuje a u toho jí sleduje banda dělníků. (Na to si můžete hrát až v momentě, kdy získáte jistotu v tom, co děláte.)
  • Učte se společně. Sledujte reakce těla a milostné techniky, které používá protějšek, milování od milování, den za dnem. Vždy stačí aspoň chvíle.
Foto: Thinkstock

Hledání nových cest k uspokojení v sexu většinou vztah utužíFoto: Thinkstock

Krok za krokem

„Jakmile se vzájemné sledování při masturbaci stane nenucenou záležitostí a vy se naučíte vše, co jen lze, tehdy budete moci vzájemnou onanii co nejlépe využít. Nikdo není zázračný, aby se hned naučil vydráždit svého milého k orgasmu, a ani to nejde po pouhém pozorování,“ upozorňuje Glenn Wilson s tím, že poté si můžete navzájem pomáhat při dosahování vyvrcholení masturbací. „Je to právě tak radostné jako souložení. Víte-li, co a jak, můžete si to načasovat tak, že orgasmu dosáhnete oba najednou – to se při jiných způsobech milování pokaždé nepřihodí,“ vysvětluje nadšeně Glenn Wilson. A další výhoda společných erotických dýchánků? S důvěrou roste i kreativita!

Na řadu přijdou i inovace

„Nezapomínejte, že když partner masturbuje ve vaší přítomnosti, můžete mu drobným gestem pomoci dosáhnout mnohem intenzivnějšího erotického prožitku. Muž většinou zasténá blahem, když mu jeho milá začne masírovat nebo šimrat varlata, ženy přivádí do vytržení, když jim partner při tom oždibuje bradavky nebo šeptá do ouška něžná slůvka. Možností je nepočítaně,“ radí Paul Joannides, odborník na sexuální výchovu americké mládeže ve své úspěšné knize Sex je umět, chtít a vědět.

A co říká společná masturbace vám?

Načítám