Hlavní obsah

Stop lacinosti! Jak správně nosit leopardí potisk, flitry nebo efektní lak?

Foto: Profimedia

I oblečení s nápadnými vzory může působit vkusně. Jen se je naučte správně nosit!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Móda je někdy pořádná věda. Existují určité rizikové skupiny oblečení, se kterými se to musí umět, a které při neopatrném stylingu můžou vypadat lacině nebo vulgárně. Jaké kousky to jsou, a jak tomu předejít? Čtěte dál!

Článek

Sama nejspíš dobře víte, že když dva dělají totéž, není to totéž. S oblečením je to stejné. Napadlo vás, proč jednomu modely například se zvířecím vzorem sluší, a druhý se v nich znemožní? Tajemství vězí v maličkostech, a my vám je právě teď prozradíme!

Oslnivé flitry

V období oslav, party a společenských akcí, je tento trend velmi aktuální. Kromě toho, každá žena se přeci chce blýsknout v tom nejlepším světle. Na co dávat pozor u třpytivých věcí? Vybírejte raději kousky s pajetkami, které jsou alespoň z jedné strany v matném provedení. Tak bude lesk trochu tlumenější a vy nebudete na slunci házet "prasátka".

Na běžné denní nošení kombinujte flitry se zcela odlišnými materiály – objemnými pleteninami, jednoduchými bavlněnými kousky a džínovinou. Tím „shodíte“ slavnostní nádech věci, a získaný look bude nenucený i stylový zároveň. Ani šaty, celé pošité pajetkami, nemusí být tabu, jen dávejte pozor na střih, který by měl být maximálně jednoduchý, bez maxi dekoltu a mini délky. Ostatní zdobné věci a šperky nechte doma.

Foto: Profimedia

Alexa Chung umí geniálně kombinovat stylyFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Šaty se stojáčkem, e-shop New Look, 1439 Kč. Lehký bomber, Soprano (prodává e-shop Nordstrom), 1455Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Sukně s matnými flitry a geometrickým vzorem, B.Young (prodává e-shop Zoot), 1429 Kč. Dlouhé široké kalhoty pošité drobnými flitry, H&M, 1499 KčFoto: archiv firem

Divoká šelma

Jedna z nejožehavějších fashion záležitostí, na které už pohořelo mnoho milovnic módy. Vrací se k nám každý rok na podzim, a patří ke klasice, ještě z dob zlatého věku Hollywoodu. Spřátelit se s tímto vzorem není tak těžké, jak se na první pohled může zdát. Na ruku vám také hraje to, že dnes se nosí v těch nejrůznějších barevných i grafických provedeních, takže vybrat si ten správný kousek může každý.

Mějte na pamětí, že jeden leopard v kompletu bohatě stačí. Vybírejte modely s co nejjednodušším střihem a bez jakýchkoliv dalších ozdob. Je to dost vyzývavý potisk sám o sobě, a když k němu přidáte i sebemenší náznak ženskosti (hluboký výstřih, mini délku, upnutý střih), hned to může vypadat vulgárně. Mixujte ho s neutrálními barvami – béžovou, černou, bílou, khaki, vypadá tak nejlépe.

Foto: Profimedia

U Jane Fondy je elegance na prvním místě. Podobný outfit byste v životě nenazvali lacinýmFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Kabát rovného střihu, Topshop, 2799 Kč. Svetr s větším vzorem, e-shop New Look, 799Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Sukně s potiskem šelmy, Mango, 399 Kč. Kotníčkové boty Steve Madden, e-shop Nordstrom, 2514 KčFoto: archiv firem

Polapená v síti

Na popularitě letos získaly průhlednost a síťovina. Podlehli jí nejdříve návrháři a následně celebrity i hvězdy street style scény. Zakomponovat síťovinu do běžných outfitů není vůbec těžké, jen je nutné k ní přistupovat s rozumem. Varianta, kdy si pod průhledný top nebo šaty vezmete jen prádlo, není, na běžné nošení po městě, přípustná. Na večírek to můžete zkusit, ale rozhodně si pod průhledný top neberte nic krajkového. Hladká černá podprsenka s širokým dolním lemem, bude ideální.

Doporučujeme zkusit kousky jen s prvky síťoviny – šaty nastavené síťkou až na zem, sukně, prodloužené mikiny a topy. Nyní najdete v obchodech i zcela průhledné kousky, které si můžete obléci na už hotový komplet (například kalhoty a košili), nebo na jednoduché kratší šaty.

Foto: Profimedia

Olivia Palermo ví, jak vypadat sexy, ale i stylově zároveňFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Dlouhé šaty, Stradivarius, 599 Kč. Síťovaná mikina s kapucí, Zara, 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Sukně se síťovanou vrchní vrstvou, ASOS, 1099 Kč. Prodloužený top, Reserved, 599 KčFoto: archiv firem

Extra lesk

Lakovaná kůže, potahované lesklé kousky, vinyl – když tyto modely viděli módní nadšenci poprvé na pódiích, tak jásali. Když ale přišlo na věc, nikdo si neví moc rady, jak je nosit tak, aby nevypadal vyzývavě.

Náš tip je jednoduchý. Spojte tyto kusy se základními stavebními kameny šatníku – bílou košilí, klasickými cigaretovými kalhotami, kašmírovým svetrem i dobře padnoucími džínami. Nechte tak výrazný model vyniknout na pozadí zbytku outfitu, aby prožil svou minutu slávy. Hlavně žádné průhledné prvky nebo aktivní vzory. A pamatujte, vždy můžete začít u doplňků.

Foto: Profimedia

Gisele Bundchen vyzývavé slimky spojila s objemným svetrem, a tak vznikla perfektní kombinaceFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Černý dvouřadý kabát, Marks & Spencer, 2899 Kč. Pouzdrová sukně do půli lýtek, H&M, 1099 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lesklá kšiltovka v béžové barvě, e-shop River Island, 499 Kč. Zavazovací polobotky, Bugatti (prodává e-shop Zoot), 2499 KčFoto: archiv firem

Schovaná kolena

Velmi spornou záležitostí, která dělí lidí na skupiny „miluji“ a „nenávidím“, jsou také kozačky nad kolena. Ty se k nám s cyklickou pravidelností vrací, a jestli se vám líbí, tak rozhodně neváhejte a pár si pořiďte.

Jak se vyvarovat pohoršeným poznámkám nebo „vtipným“ narážkám vašeho okolí? Neberte si je k velmi krátkým kouskům. Mezi sukní a koncem boty by měla být jen minimální, nebo žádná, mezera. Nosit je také můžete na upnuté slim kalhoty s objemnějším vrškem. Připadá vám na den černá barva kozaček moc výrazná, šedivé nebo béžové jsou skvělou alternativou. A ještě pozor na to, aby se boty neleskly, nebo neměly platformu. Takový model nezachráníte ani tím nejcudnějším oblečením.

Foto: Profimedia

Alessandra Ambrosio dokonale vyvážila jak barevnost, tak i siluetu celého lookuFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Světlé kozačky se šněrováním, ASOS, 1699 Kč. Tmavě modré semišové kozačky, Aldo, 5399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zelenohnědé kožené kozačky, Zara, 3999 Kč. Černé kožené kozačky bez podpatků, Ginno Rossi, 5190 KčFoto: archiv firem

Experimentujete v módě ráda?

Reklama

Související témata:

Načítám