Hlavní obsah

Strojkové kokosové cukroví

Hodnocení:
(22)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Kokosové těsto je parádně variabilní – můžete ho protlačit strojkem, naplnit jím formičky, rozválet ho a vykrajovat sušenky nebo jen ukoulet kuličky, které po upečení naplníte marmeládou. A jak voní po kokosu a citronu!

Ingredience pro:
40 kusů
Na těsto potřebujete:
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru moučka
  • 1 špetka soli
  • 140 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička citronové kůry
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • 125 g strouhaného kokosu
Na dokončení potřebujete:
  • džem
Článek

Postup

Krok 1: Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. Máte-li čas, nechte ho do druhého dne odležet a dvě hodiny před zpracováním ho vyndejte z lednice.

Krok 2: Těsto pak protlačte strojkem (plastový vám v tomto případě neposlouží, je třeba klasický kovový mlýnek) nebo ho jako já plňte do formiček (jdou krásně vyklopit), případně jen tvořte kuličky, do kterých obráceným koncem vařečky tvořte důlky.

Krok 3: Pečte na pečicím papíře asi 10 minut při 170 °C. Pokud používáte formičky, cukroví z nich ihned vyklopte. V mikrovlnce nebo na plotně zahřejte marmeládu, protlačte přes síto a plňte jí připravené důlky. Nechte alespoň týden odležet.

Švindlujete někdy tím, že z jednoho těsta vyrobíte víc druhů cukroví?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama