Hlavní obsah
3,4
(79)
Foto: David Špingl

Foto: David Špingl

Aktualizováno

Předsevzetí nepředsevzetí, jak přijde na šťavnatou kokosovou bounty v mléčné čokoládě, dieta jde v našem případě stranou. Abychom ušetřili alespoň peníze, když už ne kalorie, vyrobíme si ji dnes sami doma!

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
25 tyčinek
  • 300 g mléčné čokolády
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 200 g kokosu
Článek

01.

Kokos promíchejte s kondenzovaným mlékem a namočenýma rukama (kokos se vám tak na ně nebude lepit) tvarujte malé tyčinky. Směs dlaní vždy pořádně stlačte, aby držela pohromadě. Odkládejte na pečicí papír a nechte na hodinu v mrazáku.

Foto: David Špingl

Foto: David Špingl

02.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce (v ní každých 30 vteřin promíchejte) a pomocí dvou vidliček v ní tyčinky namáčejte. Oklepejte od přebytečné čokolády a znovu pokládejte na pečicí papír, kde nechte zatuhnout.

Foto: David Špingl

Pomocí dvou vidliček namáčejte do rozpuštěné čokolády a odkládejte na pečicí papírFoto: David Špingl

03.

Vidličkou ještě můžete předtím vytvořit typické vlnkování.

Foto: David Špingl

Nesmí chybět ani typické vlnkování! Snadno ho vytvoříte pomocí trojzubé vidličkyFoto: David Špingl

Reklama

Související témata:

Načítám