Hlavní obsah

Síla stromů pro naši pleť

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I kaštan obsahuje prospěšné látkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Každý strom má v sobě podobně jako bylinka účinné látky, které jsou využívány v medicíně, ve farmacii a v posledních letech i při výrobě kosmeceutik - mimořádně účinných látek, které ovlivňují vzhled a stav pleti. A které stromy jim propůjčují své nejlepší vlastnosti?

Článek

Borovice lesní

Borovice dokáže o Vánocích provonět celou místnost a navodit atmosféru klidu a pohody. Ovšem její síla není skrytá jen ve voňavé pryskyřici a jehličí. Borovice má antiseptické účinky a chrání před infekcemi. Látky obsažené v borovici stimulují prokrvení tkání, uvolňují je a zlepšují jejich zásobení potřebnými látkami. Pomáhají cirkulaci krve a pokožku zjemňují.

Cypřiš

Cypřišové plody obsahují velké množství látek, které dokáží účinně chránit vlákna cév a obnovovat jejich odolnost a elasticitu. Výtažek z cypřiše navíc zpevňuje krevní cévy a stahuje křečové žíly.

Lípa srdčitá a velkolistá

Extrakt z lípy posiluje stěny malých krevních cév a má protizánětlivý účinek, díky němuž dokáže uklidnit podrážděnou pokožku. Lípa obsahuje silice s farnesolem, sliz, glykosidy a látky blízké vitaminu E, tříslovinu, éterický olej, cukr, gumu, vosk a další, které pomáhají zvýšit elasticitu nepoddajné kůže.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vyzkoušejte kosmeceutika i vyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Jírovec maďal

Kaštan koňský je zdrojem tříslovin, které se podílí na zvyšování elasticity cévních stěn a zvyšují proudění krve. Má protizánětlivé vlastnosti. Eskulin obsažený v jírovci působí jako ochranný filtr proti ultrafialovému záření.

Bříza

Bříza je symbol mládí, svěžesti a krásy. Má mimořádný účinek na pleť. Nejenže působí na pročištění pokožky, čistí ji, dezinfikuje, uvolňuje ucpané póry, ale zároveň pokožku regeneruje, omlazuje a dokonce vyhlazuje vrásky. Navíc si poradí i s povadlou starší pokožkou obličeje, krku a dekoltu.

Příroda myslí na všechno

Účinné látky ze stromů tvoří v různých kombinacích s rostlinnými výtažky a biotechnologickými látkami základ úspěchu kosmeceutik. Viditelně zmenšují jemné linie a vrásky v oblasti očního okolí včetně čela. Poradí si s rozšířenými žilkami i pigmentovými skvrnami, odstraní nerovnosti pleti, zvětšené póry i jizvy po akné. Dokáží navrátit svěžest povadlé pleti i mladistvý vzhled a zpomalují stárnutí. Není divu, že kosmeceutika celosvětově nahrazují botox i laserové operace - jednoduše se aplikují, nemají žádné vedlejší účinky a efekt je přinejmenším stejný. Zkuste i vy světový hit! Vaši peněženku to rozhodně nezatíží!

Reklama

Související témata:

Načítám