Hlavní obsah

Studená polévka gazpacho podle Jany

Hodnocení:
(2)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Když se řekne okurka, vybaví se neděle u babičky a klasické kombo řízek – brambor – okurkový salát. Na tuto variantu sice nedáme dopustit, ale občas neuškodí trochu odlehčit. Co takhle španělské gazpacho?

Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g rajčat
  • 2 ks salátové okurky
  • 2 ks žlutých paprik
  • 1 ks červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • petrželka
  • oregano
  • tymián
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • sůl
  • bílý mletý pepř
Článek

Postup

Rajčata nařízněte do kříže, ponořte do horké vody a oloupejte. Okurky také oloupejte a spolu s cibulkou a paprikou nakrájejte na větší kusy a vhoďte do mixéru. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, bylinky, olej, ocet, sůl i čerstvě namletý pepř, a pak už jen mixujte a mixujte. Pokud je polévka moc hustá, můžete ji říznout trochou vody, Janča přidala jen asi skleničku, aby si gazpacho zachovalo výraznou chuť zeleniny a olivového oleje.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.