Hlavní obsah
3,0
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Když se řekne okurka, vybaví se neděle u babičky a klasické kombo řízek – brambor – okurkový salát. Na tuto variantu sice nedáme dopustit, ale občas neuškodí trochu odlehčit. Co takhle španělské gazpacho?

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g rajčat
  • 2 ks salátové okurky
  • 2 ks žluté papriky
  • 1 ks červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 hrsti čerstvé bazalky
  • 1/2 hrsti listové petržele
  • 1 snítka čerstvého oregana
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
Článek

Postup

01.

Rajčata nařízněte do kříže, ponořte do horké vody a oloupejte. Okurky také oloupejte a spolu s cibulkou a paprikou nakrájejte na větší kusy a vhoďte do mixéru. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, bylinky, olej, ocet, sůl i čerstvě namletý pepř, a pak už jen mixujte a mixujte. Pokud je polévka moc hustá, můžete ji říznout trochou vody.

Pokud máte radši polévku teplou ale přesto toužíte po nějaké lehčí, vhodné na léto, vyzkoušejte naše dva tipy.

Reklama

Související témata:

Načítám