Hlavní obsah

Stylová svačina? Připravte si sendvič s uzeným kuřetem a domácí majonézou

Foto: Marcel Rozhoň

S křupavým pečivem chutná tahle svačina fantasticky!Foto: Marcel Rozhoň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uzené kuře ve voňavém křupavém pečivu, s kyselou okurkou, je skvělá jarní svačina, kterou si vychutnáte nejen na výletě.

Článek

Pokud nemáte po ruce uzené kuře, můžete sendvič připravit i ze zbytků pečeného kuřete z oběda. Majonézu použijte ideálně domácí, jejíž přípravu najdete v tomto článku: Sýrové kuličky s domácí tatarkou? Nesmí chybět na žádném večírku! Je jednoduchá a s tou kupovanou se nedá srovnávat!

Sendvič s uzeným kuřetem

Pro 4 osoby budete potřebovat: 2 uzená kuřecí stehna, 3 lžíce majonézy, 1 lžíci zakysané smetany, 4 jarní cibulky, 1 lžíci nasekané pažitky, sůl, pepř, 4 kyselé okurky, 4 housky, žemle nebo bagetky

Postup:Ze stehen oberte maso a nakrájejte je na kousky. Vložte je do misky a přidejte pažitku a nakrájené jarní cibulky. Pak ke kuřeti dejte majonézu, zakysanou smetanu, sůl, pepř a vše dobře promíchejte. Pečivo podélně rozkrojte a každou polovinu z vnitřní části opečte na suché pánvi do křupava. Na každý spodní díl pak dejte na plátky nakrájenou okurku, navrstvěte na ni kuře a přiklopte.

Tip: Do kuřecí směsi můžete vmíchat i lžíci nakládaných kaparů.

Jaro už se pomalu hlásí, je čas připravit se na výlet, na kterém nesmí domácí svačina chybět! Zkuste francouzskou delikatesu Croque monsieur nebo sýrový sendvič s grilovanou cibulkou.

Jaké připravujete nejraději svačiny na výlety vy?

Načítám