Hlavní obsah

Super spořivá módní hvězda: Věřili byste, že se obléká jenom v sekáčích?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V životě nenakupovala oblečení v běžném obchodě. Odmítá totiž za takové věci utrácet. Hannah Klose (36) takto za život ušetřila už skoro 4,8 milionu korun! Přesto je ale šik a na jejích outfitech byste nepoznali, že jsou z druhé ruky!

Článek

Šestatřicetiletá Hannah Klose je svým vlastním způsobem neuvěřitelně šetrná. Nikdy si totiž nekoupila žádné oblečení v běžném obchodě. Sebe, svého muže i dvouletou dcerku obléká jen v second handech. „Nové kupuji jen spodní prádlo,“ dodává Hannah Klose.

Foto: Profimedia.cz

Elegance je vrozená – nezáleží na ceně oblečeníFoto: Profimedia.cz

Jsou to velké peníze

Možná vám to tak nepřijde, ale tahle spořivá maminka už takto ušetřila neuvěřitelné peníze. Hannah má v šatníku prý jen kousky, které nestály víc než pár dolarů. Celkově tak Hannah za život ušetřila neuvěřitelnou částku – podle jejího odhadu jde v přepočtu o skoro 4,8 milionů korun!

Jestli si ale myslíte, že chodí v děsivých hadrech a vypadá jako bezdomovkyně, velmi se pletete. Hannah má skříň plnou návrhářských skvostů, značkových věcí i dokonalých vintage kousků. A ona, její dcerka Josie i manžel Dan (36) vypadají jako ze žurnálu!

Navíc Hannah má svůj módní blog, který je dalším důkazem toho, že i s oblečením z druhé ruky můžete být zatraceně šik a in.

Foto: Profimedia.cz

Šik retro šaty nemusí stát celé jměníFoto: Profimedia.cz

Chce to umět hledat

Pro Hannah je nakupování v second handech a bazarech svým způsobem i sport, koníček, bez nějž si nedovede představit život. „I kdybych vyhrála v loterii, nakupovat v sekáčích bych nepřestala. Je to jako honba za pokladem, obrovské vzrušení a zábava. Nikdy nevíte, na co narazíte, ale všude je spousta skvostů, které jen čekají, až je objevíte,“ popisuje Hannah.

A zdá se, že ona je v této honbě za poklady úspěšná. „V jednom second handu jsem například objevila luxusní designovou džínovou bundu za dva dolary – v přepočtu asi 43 korun, nebo nádhernou kabelku od Gucciho za šest dolarů – v přepočtu asi 130 korun,“ vzpomíná Hannah.

Foto: Profimedia.cz

Second handy jsou plné vtipného dětského oblečení – stačí trochu zapátratFoto: Profimedia.cz

Utrácí za jiné věci

Hannah si ale ušetřené peníze nikde neškudlí, jen je prostě utrácí za jiné věci. Miluje cestování a díky své šetrnosti už s rodinou procestovala pořádný kus světa. Za poslední roky byli ve Francii, Itálii a Británii. Samozřejmostí je, že procestovali Austrálii, kde žijí, ale podívali se i na Nový Zéland. Opalovali se na plážích v Thajsku a na Bali. Procestovali USA a několikrát se podívali do New Yorku. „Vždycky se lidí ptám, za co by raději utráceli peníze. Za nové značkové oblečení, nebo za možnost procestovat svět a sbírat nové životní zkušenosti?“ říká Hannah.

Foto: Profimedia.cz

Společné zážitky jsou lepší investicí, než nové značkové oblečeníFoto: Profimedia.cz

Je to v rodině

Ta přiznává, že tuhle šetrnost a zálibu v bazarových věcech zdědila po svých rodičích. Ti byli ale podle mladé maminky někdy šetrní až moc. „Vždycky přinesli něco ze skládky, smrdělo to a já si říkala, jak je to trapné – a že doufám, že je nikdo neviděl,“ vzpomíná Hannah.

Pravda ale je, že většinou se tyhle jejich výpravy vyplatily a prvotní trapnost vystřídalo nadšení.

Za jeden jediný dolar například získali jídelní stůl, který na první pohled vypadal dost děsivě. Jenže oni ho dokázali nádherně zrestaurovat a vytvořit z něj designový kousek, který jim slouží dodnes.

Foto: Profimedia.cz

No, řekněte, není to krása?Foto: Profimedia.cz

Jaký máte vztah k second handům? Umíte v nich najít ty správné poklady?

Reklama

Načítám