Hlavní obsah

Šusťákovka už není faux pas! Bunda z devadesátek je zase in

Foto: Reserved

Foto: Reserved

Reklama

Ze skleněných výloh obchodních řetězců se na nás usmívají figuríny, které nápadně připomínají módu z devadesátých let. Letos jsme už oslavili návrat praktických ledvinek, džínových lacláčů i kruhových náušnic a další na řadě jsou šusťákovky. Vážně!

Článek

Při vzpomínce na ni naskočila všem módním guru husí kůže po celém těle a hrůzou jim vstávaly vlasy na hlavě, alespoň donedávna. Dnes je však šusťáková bunda opět v kurzu. Obléknout ji můžete tedy nejen na sport, ale i do města.

Černobílá elegance 

Originální větrovku mají v repertoáru i módní návrháři. Pokud neholdujete retro stylu, možná se vám zalíbí nadčasová bunda černé barvy, která připomíná tu z dávných dob jen vzdáleně. Slaďte ji s elegantními culottes, crop topem a „ošklivými“ teniskami.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Top, Stradivarius, 149 Kč; 2. Kalhoty, Zara, 899 Kč; 3. Větrovka, Pavel Berky, 4990 Kč; 4. Tenisky, Kate Gray (prodává Humanic), 2599 Kč; 5. Náramek, Swarovski, 1790 Kč Foto: Archiv firem

Opravdová retro bunda 

Odvážnější povahy mohou sáhnout po typickém kousku evokujícím garderobu dětí, co v devadesátých letech pobíhaly po sídlištích a skákaly gumu nebo hrály krvavé koleno. Protože šusťákovka skvěle pasuje k denimu, byl by snad hřích tuto kombinaci letos vynechat. Nezapomeňte ani na trendy školní pantofle či tašku síťovku.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Sluneční brýle, Reserved, 299 Kč; 2. Šaty, Rainbow (prodává Bonprix), 999 Kč; 3. Bunda, Levi's (info o ceně v prodejně); 4. Veganské pantofle, Marks & Spencer, 1099 Kč; 5. Taška, Česká síťovka (prodává Vemzu), 249 Kč Foto: Archiv firem

Tepláky do města 

Občas každého přepadne touha vyměnit upnuté džíny za pohodlné tepláky. Pokud vás tedy zrovna nečeká formální večeře nebo pracovní schůzka, klidně v nich vyrazte spolu s šusťákovou bundou do ulic. Přes rameno přehoďte ledvinku a vychutnujte si pro jednou pocit komfortního šatníku.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Tričko, Only (prodává Zoot), 299 Kč; 2. Rychleschnoucí tepláky, Marks & Spencer, 949 Kč; 3. Bunda, Bershka, 799 Kč; 4. Boty, Ugg (prodává Salamander), 2990 Kč; 5. Ledvinka, Pull & Bear, 299 Kč Foto: Archiv firem

Nestárnoucí trikolóra 

V barvách naší vlajky oslníte jako fanynka na tribuně všech sportovních utkání i coby cestovatelka za krásou českých krajů. V outfitu by vám neměl chybět batoh, kam schováte potřebné nezbytnosti, a pohodlná obuv.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Tričko, Lindex, 399 Kč; 2. Džíny, Mango, 899 Kč; 3. Bunda, H&M, 949 Kč; 4. Tenisky, Vans (prodává Answear), 1599 Kč; 5. Batoh, Fjällräven (prodává Freshlabels), 2290 Kč Foto: Archiv firem

Co říkáte na návrat šusťákovek? A líbí se vám ledvinky? 

Reklama

Načítám