Hlavní obsah
3,5
(24)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Našli jsme pro vás recept na nejlepší svatební koláčky! Že nevěříte? Tak se sami přesvědčte!

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 plechy
  • 500 g hladké mouky
  • 190 g másla
  • 2 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 8 lžic mléka
  • 6 lžic cukru krupice
  • 50 g čerstvého droždí
  • 800 g nádivky
Na obalení a potření
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Ve vlažném mléce s rozpuštěným cukrem s kvasnicemi nechte vyběhnout kvásek.

02.

Přidejte ho k mouce, kouskům změklého másla, vejcím a soli. Těsto propracujte vařečkou, poté rukama, a když je hladké, uložte ho ztuhnout minimálně na hodinu do lednice (nesmí kynout v teple)!

03.

Poté ho rozválejte na pomoučněném vále, rádýlkem rozdělte na čtverečky o straně 3 cm, naplňte nádivkou a zabalte křížem do šátečků jako malé posvícenské koláčky. Skládejte je na plech s pečicím papírem těsně vedle sebe (jako buchty), potřete je rozšlehaným vejcem a nechte péct při 180 stupních v troubě 15 minut. Ještě horké je obalujte v moučkovém cukru.

A jakou si připravit nádivku? To záleží je na vaší chutí, ale můžete se inspirovat v receptu na bratislavské rohlíčky.

Související témata:

Načítám