Hlavní obsah

Svatební speciál: Do čeho obléknout svého miláčka?

Foto: maxbelchenko, Shutterstock.com

Foto: maxbelchenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatební přípravy jsou v plném proudu, ale vy si ještě lámete hlavu, v čem půjde k oltáři ženich nebo svědek? Nenechte si ujít tento článek: je plný inspirace na svatební módu pro pány a přináší pět trendy outfitů.

Článek

Svatební články, které jsme vám doposud servírovali v našem speciálu, se týkaly především nevěst a družiček. Těm už jsme vybrali šaty ze salonů, střevíčky z běžných kolekcí i vhodné spodní prádlo. A nyní dáme prostor mužům. Ať už se pánové budou účastnit svatby v roli ženicha, svědka, nebo svatebčana, nabízíme jim hned pět variant, jak se stylově a trendy obléknout.

Klasika v černé

Tmavý oblek v černé či tmavě šedé barvě bude v kombinaci s bílou košilí a kravatou působit vždy elegantním dojmem. Zvláště pokud ho vyšperkujete nadčasovými hodinkami – mohou být klidně v hnědém odstínu se zlatým akcentem stejně jako manžetové knoflíčky.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bavlněná košile slim fit Massimo Dutti, 1595 Kč; 2. kožené boty Vasky, 2850 Kč; 3. manžetové knoflíčky Bandi, 249 Kč; 4. kalhoty Pietro Filipi, 3790 Kč; 5. sako Pietro Filipi, 7990 Kč; 6. hodinky Calvin Klein, 9100 Kč; 7. kravata Marks & Spencer, 499 KčFoto: Archiv firem

Tmavě modrá je in

Je pravda, že černé obleky v poslední době trochu zastínily modely v tmavě modrých odstínech. Nosí se obleky jednobarevné, ale pro odvážnější povahy i s kostičkou. Lze je hravě kombinovat s bílou či světlemodrou košilí, ale určitě se nemusíte bát ani moderní růžové. Výhodou modrých obleků je také fakt, že k nim pasují jak černé, tak hnědé doplňky. Nám se u bot i opasku líbí šmrncovní koňakový odstín.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. košile Esprit, 1195 Kč; 2. kožené boty Vasky, 2690 Kč; 3. kravata Trendhim, 849 Kč; 4. vlněné kalhoty Massimo Dutti, 2295 Kč; 5. vlněné sako Massimo Dutti, 6595 Kč; 6. kožený pásek Jack & Jones (prodává Zoot), 749 KčFoto: Archiv firem

Světlý oblek

Letní svatby jsou jako stvořené pro obleky ve světlých tónech. Působí velmi mladistvě, zvláště když je doplníte o trendy bílé tenisky. Jen pozor – takové boty by měly určitě zářit čistotou! Muži by správně do obleku košili s krátkým rukávem nosit neměli, a proto mohou mít v záloze košile dvě. Na oficiální část obřadu nechť oblečou kus s dlouhým rukávem a na uvolněnější pokračování si mohou vzít druhý s krátkým rukávem a kravatou – a sako ať klidně odloží.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. košile Only & Sons (prodává Zoot), 699 Kč; 2. kožené boty Blažek, 6690 Kč; 3. oblek Finshley & Harding (prodává Van Graaf), 6798 Kč; 4. hodinky Calvin Klein, 5960 Kč; 5. kravata Pietro Filipi, 1190 KčFoto: Archiv firem

Kombinace s vestou

Do obleku se partnerovi zrovna dvakrát nechce? Tak ho nenuťte a oblékněte ho jen do košile s vestou – bude to vypadat skvěle i v kombinaci s béžovými plátěnými kalhotami. Jako doplňky zvolte originálního dřevěného motýlka a klobouk ve sportovně elegantním stylu.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. košile H&M, 599 Kč; 2. kožené boty Baťa, 1999 Kč; 3. dřevěný motýlek BeWooden, 1890 Kč; 4. kalhoty Aygill’s (prodává Van Graaf), 1499 Kč; 5. vesta Club of Gents (prodává Van Graaf), 2799 Kč; 6. klobouk Tonak, 2500 KčFoto: Archiv firem

Varianta s kšandami

Plánujete svatbu v uvolněnějším duchu, na louce či na zahradě? V tom případě ani ženich, ani hosté nemusejí být v saku. Má-li být teplo, budou stačit společenské kalhoty a k nim košile s krátkým či vyhrnutým rukávem. Tu ozvláštní zajímavá kravata či motýlek s kšandami. Podle počasí lze zvolit i pánský klobouk, který dodá celkovému outfitu na mužnosti.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. košile Hugo Boss (prodává Van Graaf), 2699 Kč; 2. kožené boty Baťa, 1999 Kč; 3. kožený pásek Massimo Dutti, 1295 Kč; 4. kalhoty Zara, 895 Kč; 5. klobouk Tonak, 4200 Kč; 6. kšandy BeWooden, 1290 Kč; 7. dřevěný motýlek BeWooden, 1090 KčFoto: Archiv firem

Anketa

Který outfit se vám líbí nejvíc?
1. Klasika v černé
17,4 %
2. Tmavě modrý oblek
36,5 %
3. Světlý oblek
12,8 %
4. Varianta s vestou
14,8 %
5. Košile s motýlkem a kšandami
18,5 %
Celkem hlasovalo 1412 čtenářů.

Další krásnou inspiraci najdete v našem svatebním speciálu!

Reklama

Načítám