Hlavní obsah

Švestková omáčka se slivovicí

Hodnocení:
(5)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Už máte dost klasických červených omáček a smetanových dresinků, kterými se vylepšuje grilované maso? Zkuste švestkovou omáčku se slivovicí! Je vynikající a originální zároveň.

Ingredience pro:
1 misku
  • 100 g sušených švestek
  • 2 lžíce povidel
  • 1 lžička slivovice
  • 2 lžíce omáčky demi-glace
Článek

Postup

Krok 1: Najemno nasekejte sušené švestky (můžete použít i čerstvé podušené), zalijte je povidly, přidejte lžičku slivovice a důkladně promíchejte. Podle chuti můžete přidat také najemno nasekané vlašské ořechy nebo strouhaný perník.

Krok 2: Pokud máte k dispozici demi-glace, přidejte ji: švestková omáčka pak bude pikantnější.

Jak udělat demi-glace podle Zdeňka Pohlreicha?

Ke grilovanému a pečenému masu i uzeninám je vynikající cuketová horčice!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek