Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Už máte dost klasických červených omáček a smetanových dresinků, kterými se vylepšuje grilované maso? Zkuste švestkovou omáčku se slivovicí! Je vynikající a originální zároveň.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 100 g sušených švestek
  • 2 lžíce povidel
  • 1 lžička slivovice
  • 2 lžíce omáčky demi-glace
    7
    9
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Najemno nasekejte sušené švestky (můžete použít i čerstvé podušené), zalijte je povidly, přidejte lžičku slivovice a důkladně promíchejte. Podle chuti můžete přidat také najemno nasekané vlašské ořechy nebo strouhaný perník.

02.

Pokud máte k dispozici demi-glace, přidejte ji: švestková omáčka pak bude pikantnější.

Ke grilovanému a pečenému masu i uzeninám je vynikající cuketová horčice!

Načítám