Hlavní obsah

Svíčka pod vodou nebo levitující hrnek? Tyhle dekorace zvládne každý!

Foto: Profimedia

Chce to jen maličkost, a váza s květinami už nebude obyčejnáFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystáte oslavu, romantickou večeři nebo prostě jen přemýšlíte, jak snadno a rychle zkrášlit váš byt? Nachystali jsme pro vás dnes pět dekorací, které jistě zaujmou.

Článek

Jak víte, rádi vám představujeme nápady na to, jak si vlastnoručně vylepšit domov a zahradu. Dnes jsme chtěli ukázat, že ani na pohled složité věci nemusí být takový kumšt, když víte, jak na to. Prostě nemusíte mít talent, nemusíte být zruční jako Ferda Mravenec. Jde jen o nápad, díky kterému zazáříte.

Obraz z dílků

Foto: archiv redakce

Ručíme vám za to, že se každý zeptá, jak jste tenhle obraz dělali. Vypadá totiž velmi složitěFoto: archiv redakce

Obyčejné tempery z penálu školáka, plátno, štětec, lepenka a nůžky. To stačí, abyste si vytvořili tento obraz. Na plátno namalujte barevné pruhy či ostrůvky. Nechejte zaschnout a mezitím z lepenky nastříhejte stejně dlouhé proužky. Po zaschnutí je nalepte na obraz do vzoru parket nebo otisku pneumatiky. Až bude celé plátno pokryté, přetřete bílou barvou. Po zaschnutí lepenku opatrně strhněte, a je hotovo. Podle rychlosti schnutí barvy trvá celá práce tak hodinu až dvě, ale výsledný efekt za to stojí.

Svíčka pod vodou

Foto: archiv redakce

Svíčka pod vodou udělá z obyčejného svazku růží slavnostní vazbuFoto: archiv redakce

Romantická večeře nebo oslava. To jsou příležitosti, kde můžete zazářit osvětlenou vázou. Na první pohled to vypadá, že svíčka je pod vodou! Řešení je přitom velmi jednoduché. Do větší a širší vázy dejte skleničku s takovým průměrem, aby se do ní vešla zvolená svíčka. Pokud není sklenka dost těžká a měla tendenci plavat, nasypte do ní dekorační barevný písek, kamínky, nebo třeba i sůl či cukr – podle toho, co máte po ruce. Pak nalijte do velké vázy vodu tak, aby dosahovala kousek pod okraj sklenky v jejím středu. Nakonec naaranžujte květiny a zapalte svíčku.

Osvětlený květináč

Foto: archiv firmy

Tahle vazba vydrží vlhko, nezapráší se, lehce se udržuje. Navíc ji zvládne vyrobit i dítěFoto: archiv firmy

Hledáte květinu, která by mohla stát na rohu vany, nevadilo by jí vlhko ani nedostatek světla, a ještě podpořila chvíle relaxace? Tohle všechno si můžete splnit díky pár minutám s tavnou pistolí. Stačí, když z její náplně vytvarujete srdíčka, která cik cak vyplníte, aby lépe držela pohromadě. Protože se hodí, když se již vytvarovaná srdíčka dobře sloupnou, nanášejte hmotu z pistole na sklo nebo jiný nepřilnavý materiál – nikdy ne na papír, ale ani na alobal. Hotová srdíčka „ofoukněte“ sprejovou barvou a na výrobu stonku poslouží aranžovací drátek. Pak jeden po druhém napíchejte do aranžovací hmoty. Efekt zvýší použití světelného řetězu na baterky.

Levitující hrnek

Foto: archiv redakce

Levitující hrneček bude skvělou dekorací na slavnostní stůlFoto: archiv redakce

Jak tohle může držet? Připravte se, že tuhle otázku dostanete stokrát. Levitující hrneček vyrobíte za pomoci pár drátků, které nejprve ohnete do tvaru písmene Z. Horní část zetka přiložíte k vnitřku hrnku, spodní pak na talířek a oba konce přilepte tavnou pistolí. Drátky dejte vedle sebe s malým rozestupem. Drátek vytvoří základnu, kterou zpevněte hmotou tavné pistole. Až dokonale zaschne, můžete vše oblepit kvítky, ale třeba i korálky nebo zrnky kávy.

Oblečte polštář

Foto: archiv redakce

Minuta bude stačit, abyste měli na gauči pár zcela nových polštářůFoto: archiv redakce

Dojem z vašeho bytu závisí i na detailech. Třeba efektní povlak na polštář. Kde ho vzít, když tu bude návštěva za chvíli? Porozhlédněte se v šuplíku se šálami nebo šátky. Z nich můžete udělat během minuty nový potah.

Polštář položte doprostřed látky. Ideální velikost látky (šátku, šály) je alespoň dvojnásobek výšky a trojnásobek šířky polštáře. Látku ohněte přes spodek a vršek polštáře. Měla by ho překrýt. Konce látky vezměte a zabalený polštář otočte na lícovou stranu (kde je látka v jednom kuse). Z cípů na ní udělejte uzlík. Zbylé konce látky pak schovejte v řasení.

Máte i vy pár tipů na rychlé nebo snadné dekorace? Rozhodně si je nenechávejte pro sebe!

Reklama

Související témata:

Načítám