Hlavní obsah

Svůdné halenky jsou znovu in. Podívejte se!

Foto: Camaieu

Dolaďte svůj styl letní blůzkou!Foto: Camaieu

Reklama

Blůzky, košile, halenky – zajímavý, a přesto dnes poměrně opomíjený kousek oblečení. Z pohodlnosti ho nahrazujete tričkem, topem či tunikou. My vám ale ukážeme ty nejkrásnější blůzky, na které jsme narazili – samy uvidíte, jaká škoda z oné pohodlnosti plyne!

Článek

Výmluv, proč nenosit blůzky, existuje víc než dost! Zaprvé se neuvěřitelně rychle mačkají a do jejich žehlení se vám po utrpení s dvaceti manželovými košilemi vážně nechce! Dnes už však na ženy jejich výrobci myslí víc než kdy dřív a šijí je z nemačkavých a praktických splývavých materiálů, se kterými není tolik starostí. Ty letní jsou navíc z látek velmi lehkých a jemných jako peříčko a vy budete překvapené, jak příjemný je jejich dotyk na těle. Zadruhé – připadáte si v nich nějak moc upnutě, a možná až „staře“, a tak raději sáhnete po mladistvějším tričku. Až ale uvidíte, jak zajímavé, originální, volné a od pohledu opravdu pohodlné blůzy jsou letos k mání, s jejich koupí nebudete dlouho otálet.

Skvělá alternativa obyčejného trička

Tyto blůzky jsou nejen krásné, ale také pohodlné. Jsou skvělou variantou trička, když chcete působit o trochu „upraveněji“, ale chcete se cítit dobře a uvolněně. Šmrnc získává taková halenka zajímavým střihem, a to buďto do širokého A nebo efektním fiží, případně výraznou barvou, která vás krásně rozsvítí. Doplňte je podle příležitosti – na návštěvu ke známým džínami (na džíny se podívejte v článku Letní střihy džín), na procházku městem zase jednoduchou sukní po kolena.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, KappAhl 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 799 Kč, Pimkie, 484 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto: vše Topshop 499 Kč, 942 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: vše Zara 299 Kč, 299 KčFoto: Archiv firmy

Elegantní neznamená nudné

Elegantní halenky zná snad každá z vás a každá si pod pojmem blůzka představí právě tuto její umírněnou variantu. Takovýto typ se hodí jak do práce, tak na jakoukoli jinou společenskou událost, kde chcete působit poněkud střídměji. Elegance a uměřenost však automaticky neznamenají nudu a škrobenost! Tyto halenky totiž mohou být vysoce módní i nepřehlédnutelné a vy s nimi můžete „pracovat“ hned na několik způsobů. Na ples k nim oblečte dlouhé černé splývavé kalhoty se širokými nohavicemi, na neformální pracovní schůzku zase úzké kalhoty cigaretového střihu a krátké projmuté sako. V každé variantě ale bude tato halenka působit stylově!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos 693 Kč, H&M 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M 399 Kč, Mango 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 554 Kč, Zara 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto: vše Topshop 942 Kč, 997 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1053 Kč, Zara 399 KčFoto: Archiv firem

Zajímavé zdobení i potisky

Blůzky se však nemusí vyznačovat jen uhlazeností nebo pohodlností! I ony mají nespočet různých možností, co se týče střihu, ozdobných prvků, materiálu či potisků – a právě mnohačetné kombinace těchto faktorů z nich vytváří originální a neobvyklé kousky, kterými můžete vyjádřit svůj hravý přístup k módě nebo své zdravé sebevědomí! Halenku jednoduchého střihu rozněžňují potisky srdíček, decentní pudrovou barvu zase ozvláštňují volánky a krajky (pokud máte rády tuto barvu, nesmíte vynechat článek Tělová barva: V šatníku nemůže chybět!). Vydejte se do obchodů a určitě narazíte na takovou, kde se snoubí ty prvky, které máte rády!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 277 Kč, Asos 693 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos 970 Kč, Topshop 1053 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto: vše Asos 970 Kč, 970 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos 970 Kč, H&M 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto: vše Lindex 699 Kč, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 997 Kč, Zara 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 997 Kč, Zara 399 KčFoto: Archiv firem

Bílé – jednoduché, přesto originální

Bílá košile patří mezi základní kousky vašeho šatníku. Jejich jednoduchá a čistá bílá barva dělá z tohoto kusu oblečení klasiku, jednotlivé módní značky tak při jejich šití sázejí na střih. Je to totiž právě a jenom střih, který upoutá a jenž nakonec způsobí, že si ji odnesete domů. A že jich dnes je! Od klasických přes ty s nabíranými rukávy a nezvyklými výstřihy až po zajímavé řasení či střih à la pánská uniforma. Je skvělé, že i u takto „obyčejného“ kousku se originalitě meze nekladou, a vy si tak můžete vybrat přesně podle vašeho gusta!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 692 Kč, Topshop 970 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 970 Kč, Zara 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto: vše Zara 399 Kč, 399 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: vše Zara 399 Kč, 499 KčFoto: Archiv firmy

A co vy? Nosíte blůzky? A zaujal vás některý náš tip?

Reklama

Související témata:

Načítám