Hlavní obsah
Foto: Dr Faulkner, Shutterstock.com

Foto: Dr Faulkner, Shutterstock.com

Milujete maso, na kterém se rozpouští šťavnatý sýr? Dopřejte si ho i v létě na grilu. je to tak jednoduché!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 800 g hovězí svíčkové
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 200 g sýru raclette
  • 1 lžička soli
Kořenící směs
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1,5 lžičky česnekového koření
Článek

Postup

01.

V misce si nejprve připravte kořenící směs – smícháním všech výše uvedených ingrediencí. Svíčkovou nakrájejte na asi 2 prsty silné plátky, které položte řeznou stranou dolů a trochu rozmáčkněte do šířky. Kořenicí směs vetřete do obou stran hovězích steaků. Nakořeněné maso nechte dvě hodiny odležet.

02.

Mezitím si nakrájejte sýr Raclette (případně jiný tučný sýr, např. blaťácké zlato) na asi 1 cm silné plátky. Rošt potřete olejem a steaky grilujte do oblíbené propečenosti. Současně pod roštem grilujte sýr ve speciálních pánvičkách na raclette.

03.

Hotové maso osolte, nechte asi 5 minut odležet a podávejte se sýrem, doplnit můžete i kukuřičný klas.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 303,4 kJ
Bílkoviny53,03 g
Tuky36,67 g
Sacharidy0,36 g
Sůl2,98 g
SAFA14,76 g
Vláknina0,03 g
Cukry0,32 g

Načítám