Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Šéfkuchař pražského Wine Food Marketu Gianfranco Iuorio připravil speciálně pro čtenáře ProŽeny.cz vynikající tagliatelle. Tady je recept!

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst listové petržele
  • 300 g tuňáka
    4
  • 10 g kaparů
  • 50 g oliv černých
  • 20 g rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 30 ml olivového oleje
  • 500 g tagliatelle
    1
    3
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V osolené vodě si podle návodu na obalu uvařte těstoviny.

02.

Na olivovém oleji orestujte česnek i se slupkou, jen ho předtím nožem trochu rozmáčkněte. Po chvíli přidejte rozpůlená rajčátka, olivy a kapary a ještě 5 minut restujte.

03.

Tuňáka si mezitím nakrájejte na větší kostičky, přidejte ho do pánve a nechte krátce zatáhnout (necelé dvě minuty).

04.

Do pánve přidejte i na skus uvařené těstoviny, prohoďte, stáhněte z plamene, vyjměte česnek, dochuťte petrželkou, solí a pepřem a podávejte.

Související témata:

Načítám