Hlavní obsah

Tajemná stránka čajů: Který ovlivňuje lásku nebo sebevědomí?

Foto: Thinkstock

Získejte příliv nové energie prostřednictvím čaje!Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se zimními měsíci obliba čajů výrazně stoupá, nic nezahřeje tak rychle a spolehlivě jako kouřící hrnek horké dobroty. Působí totiž nejen na tělo, ale i na duši. V čem spočívá kouzlo čajů?

Článek

Čaje mají zvláštní moc – kromě toho, že obsahují léčivé a povzbuzující látky, které pozitivně působí na lidské tělo, jsou také pomocníky v rovině duchovní a mnoho magických rituálů se bez čaje neobejde.

Meditační pomocník

Meditace je stav, kdy se jedinec ponoří hluboko do svého nitra, vytěsní všechny myšlenky a soustředí se jen na poklidné plynutí vlastního dechu. Oblíbená je tato technika nejen u buddhistických mnichů, ale i v každodenním uspěchaném životě. Čaje mohou pomoci ponořit se hlouběji do nitra a naladit se na správnou vlnu. Obsahují v sobě energie jin i jang v naprosté rovnováze, čímž harmonizují celý lidský organismus.

Napomáhají otevírat mysl vyšším duchovním rovinám a mimosmyslovému vnímání. Díky pití čaje před meditací během ní přichází i věštecké obrazy a výjevy. Ale nejen to, probouzejí i čakry.

Aktivace čaker

Čakry jsou energetická místa rozesetá po celém těle – celkem jich je sedm a každá aktivizuje jinou oblast života: například druhá, sakrální čakra má velmi silný vliv na veškeré sexuální chování a vztahy. Pití čaje tato energetická centra stimuluje a uvolňuje v nich blokovanou energii.

Foto: Thinkstock

Čaj má co mluvit i do stavu vašich čakerFoto: Thinkstock

Každou ze sedmi čaker lze povzbudit jiným čajem, obecně platí, že na harmonizaci nejvyšších čaker, temenní a čelní, se používají nejjemnější čaje, čím níže v čakrách sestupujete, tím silnější, hutnější a agresivnější čaje lze volit. Z jakých čajů můžete vybírat a co všechno dokážou?

Nejjemnější bílý čaj pro duchovní rozvoj

Bílý čaj je velmi vzácný, jedná se totiž o usušené nerozvinuté lístky, které se mohou sbírat jen velmi krátkou dobu. Má opravdu jemnou chuť a obrovský obsah antioxidantů. Nejlépe se hodí pro harmonizaci sedmé, temenní čakry, která se pojí s mimosmyslovým vnímáním a propojením s kosmem, a šesté, čelní, která je zodpovědná za intuici a duchovní rozvoj.

Oolong pro harmonizaci

Oolongy patří k vzácnějším čajům, mají medovou chuť, která se liší podle míry oxidace. Zpomalují stárnutí organismu a celkově ho hydratují a harmonizují. Obsahují antioxidanty, zabírají při migrénách i střevních potížích, ulevují od stresu. Oolong je ideální pomocník při harmonizaci páté, krční čakry, která ovlivňuje schopnost komunikace.

Žlutý čaj pro gurmány

Žluté čaje jsou opravdovou specialitou, jedná se o nejkvalitnější lístky, které jsou jen zpola oxidované. Přesný postup výroby je utajován, vyrábí se jen v několika čínských provinciích. Medovou barvu i příchuť získávají sušením v mnoha vrstvách pod lněnou látkou. K užitku přijde při harmonizaci čtvrté, srdeční čakry, jde o strážkyni lásky a vztahů obecně.

Foto: Thinkstock

Co typ, to jiný přínos!Foto: Thinkstock

Zelený čaj pro zdraví i hubnutí

Zelený čaj je nejčajovitější ze všech – jde o neoxidované lístky, které si uchovávají všechny přírodní látky. Obsahuje velké množství antioxidantů, díky čemuž pomáhá organismu v boji s rakovinou i srdečními chorobami, celkově čistí organismus a napomáhá i při hubnutí. Nejsilněji ovlivňuje třetí čakru, solar-plexus, centrum odvahy, vůle a sebevědomí.

Černý čaj jako osvědčená klasika

Černý čaj je vyráběn oxidací lístků, má silnou vůni a chuť. Obsahuje kofein a díky němu je skvělý na probuzení a povzbuzení celého organismu. Prospívá i diabetikům, obsahuje totiž látky, které v těle nahrazují inzulin. Nejvíce ho využijete při harmonizaci druhé sakrální a první kořenové čakry. První jmenovaná ovlivňuje sexuální energii každého jedince a emoce obecně, kořenová je čakrou bezpečí, jistot a materiálna.

Znáte nějaká další čajová kouzla?

Související témata:

Načítám