Hlavní obsah

Tajná pravidla flirtování po smskách

Foto: isifa

Staňte se mistryní flirtextingu. Naučíme vás ho!Foto: isifa

Reklama

Hledáte lásku? A máte mobil? Pak moderně flirtujte prostřednictvím textu! Prolomí to ledy před setkáním tváří v tvář! Stát se mistrem sladké komunikace a ovládnout umění flirtextingu je tak snadné!

Článek

Debra Goldstein a Olivia Baniuszewicz, autorky knihy Flirtexting: How to Text Your Way to the Heart, vědí, jak flirtovat přes sociální sítě a mobil. A vědí to od samotných mužů, které pro účely knihy vyzpovídaly. Jaké rady mají pro ty, kdo touží smyslně koketovat v digitální podobě?

1. Nechte muže jednat

Muž by měl být tím, kdo zašle zprávu jako první. „Pánové mají rádi ten pocit, že oni svádí vás, a ne naopak," říká Debra Goldstein. Když ale není zbytí a on vaše číslo nemá, zatímco vy jeho ano, jednejte. „Nevím jak ty, ale já se cítím na uvolnění pracovního přetlaku. Co takhle sejít se ve čtvrtek u drinku?“ A pozor, podle obou autorek knihy si muži potrpí na citace z filmů, takže pokud vás nějaká napadne, použijte ji „na uvítanou“.

2. Odpovězte v limitu

Vaše telefonní číslo má, co teď? „Doba odezvy říká hodně o ženském zájmu," upozorňuje Debra Goldstein s tím, že pokud žena odpoví na zprávu od muže příliš rychle, vypadá zoufale. A kdy nejpozději zareagovat? „Do 24 hodin. Náš svět je digitální, lidé očekávají okamžité odpovědi osoby, které se dvoří,“ popisují odbornice. Zároveň je dobré dodržovat pravidelné střídání v odpovědích, na což poukazuje další americký expert na flirtexting a seznamování Adam LoDolce. „Jednu zprávu vy, jednu on. A poslední zpráva by měla být od něj,“ apeluje na ženy. Pokud někdo neodpoví na váš text, zprávu již znovu neposílejte. (Šanci měl, ale reagovat nechce.)

Foto: thinkstock

Závěrečnou zprávu by měl napsat muž...Foto: thinkstock

3. Nepoužívejte zkratky

Pokud flirtujete v počátečních fázích vztahu, vyhněte se zkratkám, ty ukazují na nedostatek úsilí a fantazie. (Později už je to něco jiného.) A pozor na dlouhé romány. Zprávy by měly být dlouhé do 160 znaků, jinak se v nich druhý začne ztrácet. Nepsané pravidlo zní, že žena by měla psát kratší zprávy, než jaké jí píše muž, aby nepůsobila příliš „hr“.

4. Nastavte pravidla

Pozvánka na rande last minute? Sladké vyznání lásky ve 3 hodiny v noci – a ještě s prosbou o odpověď? Jestli vám to nevadí, navažte komunikaci i v polospánku, ale věřte, že to neděláte naposledy. Včas si nastavte pravidla, neboť noční flirtexter nechce partnerku, ale chůvu.

5. Žádná hysterie

Vždy pište zábavně a s účelem. Pozor, není to snadné! Podle autorek knihy je flirtování přes písmenka často vedené impulzními emocemi, což druhého jenom odrazuje! Obvyklým nešvarem je například osobní podhodnocování a přejímání názorů toho „na druhém konci drátu“. „Neměňte své názory, protějšek to ocení,“ říká Olivia Baniuszewicz. A pokud máte na srdci něco opravdu emocionálního, přejděte k telefonnímu hovoru.

Foto: thinkstock

Více odvázat se vám možná pomůže kamarádkaFoto: thinkstock

6. Trochu se odvažte

„V noci se mi zdálo o tom, že jsme spolu jeli na výlet.“ Nebo: „Je mi trochu zima, tulení pod dekou by se rozhodně nedalo odmítnout.“ Adam LoDolce se nechává slyšet, že podobné nahození udičky stačí k rozvinutí další konverzace nebo potvrzení osobní schůzky. Již proběhla? Druhý den napište: „Myslím na včerejšek, bylo to úžasné. Těším se na příště.“ Jednoduše, výstižně. A to je vlastně všechno. Žádná věda, že?

Tak co, bude vás flirtexting bavit? I když vám možná tato pravidla a rady připadají vhodné jen pro -náctileté, zřejmě stále fungují. Jinak by s nimi Debra a Olivia neslavily takové úspěchy po celém světě.

A co vy, flirtujete po sms?

Reklama

Související témata:

Načítám