Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Při návštěvách nebo oslavách se na stole v podstatě vždy objeví mistička s olivami. My pro vás máme rovnou dva recepty ze stejných surovin. Vyzkoušejte tapenádu a pomazánku z černých oliv.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 200 g černých oliv
  • 2 plechovky sardelových řezů
    4
  • 100 g kaparů
  • 4 stroužky česneku
  • 2 dl olivového oleje
  • 1 ks citronu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 200 g kozího sýru
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Scezené olivy, sardelky a kapary dejte do mixéru, přidejte oloupané stroužky česneku, asi 1 dl olivového oleje a šťávu z poloviny citronu. Vše rozmixujte, podle potřeby přilijte olivový olej, aby omáčka byla krémová a dochuťte citronovou šťávou a čerstvě mletým pepřem. Sůl není potřeba, sardelky jsou slané až dost!

02.

Polovinu omáčky vraťte do mixéru, přidejte na kousky pokrájený sýr a ještě jednou vše trochu promixujte. A máte hotovou i pomazánku!

Máte černé olivy rádi? Upečte si foccacciu.

Související témata:

Načítám