Hlavní obsah

Tarotový horoskop na únor: Lvy čeká nevěra s nedobrým koncem

Foto: Olesya Kuprina, Shutterstock.com

Foto: Olesya Kuprina, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo ještě nestihl zaznamenat, že je tady rok 2019, a hle, máme tu únor, už druhý měsíc v pořadí. I tentokrát vyložíme karty pro každé z dvanácti znamení, abyste zjistili, co právě vás teď čeká.

Článek

Únorový úplněk připadá na 19. 2. a měsíc zazáří ve znamení Panny. To znamená, že problematické pro vás budou zejména změny a improvizace. Znamení Panny diktuje, abyste si všechno pečlivě naplánovali a pokud možno se od tohoto plánu neodchylovali. Proto mu zkuste vyhovět a neměňte nic na poslední chvíli, nikomu tím neprospějete. Taky pozor na smyslové orgány, oči a uši jsou v tomto období náchylné k nejrůznějším úrazům i chorobám.

A jaký budete mít únor vy? To prozradí vaše znamení.

Beran (21. 3. – 20. 4.) rytíř disků – Kolo štěstěny – Věž

Na únor pro vás padly hned dvě karty Velké Arkány, to znamená, že tenhle měsíc rozhodně nebude jen tak obyčejný, právě naopak. Od začátku pojedete ve velmi rychlém pracovním tempu, což vás ale nebude nijak zatěžovat. Energie máte na rozdávání a v práci se teď cítíte jako ryba ve vodě. Zhruba v druhé půlce února se ale kolo štěstí roztočí a není úplně jasné, jestli se zastaví tak, aby karty hrály ve váš prospěch. Pokud pojedete dál v nastavených kolejích a nezmírníte tempo, nemusíte se také uznání za svou práci dočkat.

Býk (21. 4. – 21. 5.) 5 pentaklů – Smrt – 6 pentaklů

Karta Smrt často lidi vyděsí, ale není k tomu důvod – znamená zkrátka změnu. A u vás dokonce změnu rozhodně pozitivní. Začátek února bude tak nějak roztahaný, pochmurný, plný nejistoty. Ještě se vám nepodařilo vykročit v novém roce správnou nohou a za všemi nepříjemnostmi udělat tlustou čáru. To se vám ale právě v únoru konečně povede, a to skrze vaše přátele, kteří vás motivují k těm správným krokům. Buďte vděční, děkujte, nešetřete hezkými slovy a i dále rozsévejte velkorysost a toleranci.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Býky čeká pozitivní změna, ke které jim dopomohou přáteléFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) 5 pentaklů – Císařovna – 5 mečů

Ani vám se ještě nepodařilo rok 2019 pořádně odstartovat. Myslíte si, že jste v uplynulém roce nic nedokázali, že nemáte pevnou půdu pod nohama, na které by se dalo dál stavět. Tenhle pocit vám pomůže překonat váš partner nebo jiný blízký člověk. Naučí vás zapomenout na vlastní ego a nedívat se jen na měřitelné úspěchy a velké výhry, ale radovat se i z drobností, a oslavovat nejen posuny skutečně hmatatelné, ale i ty psychické. Naslouchejte tomuto hlasu a bude vám dobře.

Rak (22. 6. – 22. 7.) 7 mečů – Císařovna – 6 pohárů

Nevykročili jste do nového měsíce zrovna správně. Stojíte před nějakou výzvou a místo toho, abyste se ji snažili zdolat svými silami a umem, snažíte se ji nějak obejít. Musíte s tím přestat, protože tenhle přístup se vám rozhodně nevyplatí. Ponořte se do sebe, právě ve svém nitru najdete zdroj inspirace, který lze při řešení využít. Spolehněte se na intuici, protože ta vás v tomto případě povede daleko jistěji než rozum. Hra s emocemi je vaše silná stránka, tak se na ni soustřeďte.

Lev (23. 7. – 22. 8.) 10 pohárů – Blázen – 3 meče

Pro Lvy bude v únoru velmi důležitá vztahová rovina jejich života. Podařilo se vám totiž dosáhnout toho bodu, kdy jste v této oblasti skutečně šťastní. Vyhovuje vám, jak nyní fungujete, nic vás nesvazuje, nic vám nechybí. Pozor ale na to, aby vás nezačalo pálit dobré bydlo. Zdá se, že vás přílišný klid začne ponoukat k tomu, abyste se vrhali do nesmyslných změn a honili se za něčím (někým) lepším. Nezahazujte to, co máte, ale pracujte na vztahu, který je vám již blízký. Jinak skončíte se zlomeným srdcem.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Lvi si přestanou vážit toho, co mají doma, a začnou lovit jinde. Mohou skončit se zlomeným srdcemFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) královna pentaklů – Velekněz – 8 pentaklů

Jste pyšní na svou racionální ukotvenost, na to, že stojíte nohama pevně na zemi a máte smysl pro realitu. Ale právě tím únor dosti otřese. Ve vašem životě se totiž objeví inspirativní člověk, který má tyto hodnoty nastavené úplně jinak, jehož primárním zaměřením je duchovno a spiritualita, a který vás v tomto ohledu ledacos naučí. Pochopíte, že i rozvoj sebe sama, i poznání něčeho, co není materiální a „skutečné“, vám pomůže i ve vámi tak zbožňované realitě.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) eso pentaklů – 4 hole – 2 poháry

V únoru budete mít konečně zase prostor na své koníčky a kreativní vyžití. Zaměřte se na rozvíjení svých talentů, teď je k tomu ideální příležitost. Právě prací na sobě, v odvětví, které vás baví a naplňuje, dosáhnete tolik vytouženého uvolnění, zbavíte se stresu a spojíte se se svým já tolik, jako v poslední době málokdy. Navíc se vám naskytne možnost zajímavé spolupráce, která vás opravdu může posunout dál, pokud do ní vstoupíte s otevřenou myslí i srdcem. Rozvíjejte se a nechte i druhé, aby vás rozvíjeli.

Štír (24. 10. – 22. 11.) královna mečů – 8 pohárů – páže pohárů

Během druhého měsíce roku 2019 u vás dojde k poměrně zásadní proměně, pokud jí tedy vyjdete vstříc. Začátek měsíce pro vás nebude zrovna jednoduchý – bude třeba se obrnit a ukázat, že vás jen tak něco nesloží, že máte ambice i schopnosti a že ledacos ustojíte. Právě touto demonstrací síly se ale paradoxně dopracujete do stavu mysli, kdy pro vás nebude nijak obtížné chovat se k druhým velkoryse, tolerovat je a harmonicky s nimi existovat. Najdete vnitřní klid a balanc, který vám bude leckdo závidět.

Foto: All kind of people, Shutterstock.com

Štíři najdou vnitřní klidFoto: All kind of people, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) 8 pohárů – 10 – pohárů – královna mečů

V únoru vás čeká dokončení něčeho velkého, projektu, který dlouhou dobu naplňoval většinu vašeho času a do kterého jste vložili spoustu energie. To pro vás samozřejmě bude mít hořkosladkou příchuť. Jakkoli bude jeho dovršení pozitivní a úspěšné, jakkoli bude co oslavovat, pravda je, že loučení s něčím, do čeho jste dali tolik ze sebe, není nikdy snadné. Bude potřeba tuhle prázdnotu zaplnit, ale než se to podaří, než se nadchnete pro něco nového, dopřejte si pár dní na analýzu vlastních pocitů.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) 2 meče – 4 meče – 6 mečů

Trojice karet s meči značí, že velmi důležitá pro vás bude v únoru mentální a rozumová rovina, že se mnoho bude odehrávat právě v ní. Budete se snažit najít neutrální půdu pod nohama v konfliktu, do kterého vůbec nechcete být zataženi. Najít si ten bod někde mezi, není nic jednoduchého. Pomůže vám, pokud najdete vnitřní klid, přestanete se strachovat, že přešlápnete, a zkrátka se hluboce nadechnete a rozhodnete. Nakonec se ukáže, že jednu ze stran zvolit musíte, ale ani jedna není špatná, jen vás každá do budoucna nasměruje jinam. Každopádně o sobě mnohé zjistíte.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 8 pohárů – rytíř pentaklů – královna pentaklů

Únor pro vás nezačne zrovna jednoduše. Abyste totiž dál mohli pokračovat v cestě, pokud možno co nejúspěšněji, budete se muset hned na začátku něčeho vzdát. Dobře si své rozhodnutí promyslete, protože bude neměnné, ale mějte na paměti, že někdy je třeba věci nechat být, abyste se mohli dostat dál. Ve své mysli si svá rozhodnutí spojíte se dvěma důležitými lidmi ve vašem životě, jako byste se snad přikláněli na jednu či druhou stranu. Ale tak to není. Nikdo z nich vás nezavrhne jen kvůli vašemu rozhodnutí. Zkuste se na to na okamžik podívat co nejobjektivněji, bez emocí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) páže pentaklů – Ďábel – 4 pentakly

Máte chuť se pustit do nového, ještě nevyzkoušeného, a po pravdě trochu nejistého podniku. Něco vás k němu zkrátka neodolatelně vábí a v kostech máte pocit, že tohle je ono. Na chvíli zabrzděte. Opravdu vám tohle říká intuice, nebo si to jen strašně přejete? Nepodléhejte pokušení, v únoru by se vám to rozhodně nevyplatilo. Spíš než na nějaký pocit dejte tentokrát na tvrdá data a fakta – sepište si plusy a minusy, vše zodpovědně vyhodnoťte, a až pak udělejte rozhodnutí. Srdcový byl už ten nápad, teď zkuste pro jeho posouzení použít hlavu.

A co na únor plánujete?

Reklama

Související témata:

Načítám