Hlavní obsah

Předsevzetí podle vašeho životního čísla

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máme tady rok 2019! Uběhlo z něj sotva pár dnů, takže na předsevzetí a změny ještě není pozdě. Jaká si dávají lidé s určitým životním číslem? A jaká by si dávat měli? To vám teď prozradíme.

Článek

Abyste si mohli vypočítat své životní číslo, stačí vám jednoduše sečíst všechna čísla vašeho data narození, číslici po číslici. Pokud vám vyjde číslo dvojciferné, opět ho sečtěte – pozor, nikoli v případě 11 a 22 – až se dostanete na zredukovanou jednocifernou verzi.

Příklad: Pokud se někdo narodil 18. 7. 1978, sečte číslice takto: 1 + 8 + 7 + 1 + 9 + 7 + 8 = 41 = 4 + 1 = 5

Jaká předsevzetí si tedy právě vy dáváte a na jaké oblasti byste se měli zaměřit?

Číslo 1

Jedničky nový rok milují, právě proto, že si mohou dát tuny předsevzetí. S jejich dodržováním už je to horší. Jsou poměrně notoričtí „začínači“, ale dokončování jim zase tolik neříká. Každopádně dokážou nadchnout i všechny kolem a povzbudit je k tomu, aby si něco pěkného vymysleli a určili si nějaký cíl. Je dobré, když se pro něco nadchnou spolu s přáteli, nebo prostě s někým dalším. Jejich vůdcovské sklony je pak tak trochu „přinutí“ všechno dodržet, aby nenarušili týmovou morálku.

Číslo 2

Dvojky mají často problém s iniciativou, neumí se k ničemu odhodlat. Předsevzetí jsou tak pro ně ideální, protože naopak poslouchání nějakého daného „rozkazu“ je něco, s čím problém nemají. Hodně jejich přání je vztahových, protože právě na harmonii s ostatními jim záleží nejvíc. Měli by se zaměřit hlavně na cíle spojené se sebou samými, protože sebe zanedbávají ze všeho nejvíc, vždycky upřednostní druhé. Určitě jim pomůže se v klidu posadit, utřídit si myšlenky a poslouchat sebe samé – jejich intuice jim to správné předsevzetí našeptá.

Číslo 3

Pro trojky jsou předsevzetí tak trochu noční můrou. Tyhle přelétavé bytůstky totiž málokdy vydrží u toho, co si naplánovaly, déle než týden, takže v únoru už ani netuší, že si nějaké předsevzetí daly. Naplánovat by si tak tihle lidé měli hlavně něco drobného, co by opravdu reálně mohli splnit. Žádné převraty, žádný život vzhůru nohama, ale třeba jen každodenní desetiminutové cvičení před tím, než vyrazí do práce, nebo naopak půl hodinka čtení někdy po ní. Pomaličku, polehoučku, jedině tak můžou vydržet.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Trojky jsou nestálé a u svých předsevzetí většinou nevydrží. Chce to jen malé cíleFoto: nd3000, Shutterstock.com

Číslo 4

Čtyřky jsou vytrvalí systematici, pro které nepředstavuje problém se k čemukoli upsat. Proto vlastně předsevzetí nechápou: když se chtějí do něčeho pustit, prostě se do toho pustí, kdykoli. Nepotřebují pro to Nový rok. Jsou tak ideálním podpůrným týmem pro ty, kteří u předsevzetí moc nevydrží. Pokud by jim něco prospělo, tak právě naplánovat nějakou změnu, větší spontaneitu, zkoušení něčeho nového. Dost často totiž sklouzávají k rutině, která začne každého po určité době ubíjet.

Číslo 5

Lidé se životním číslem pět mají rádi změny, dobrodružství a cestování, a tak většinou začátek roku tráví tím, že plánují, do jaké země se ten rok podívají a kam všude pojedou. Na tom vlastně není nic špatného, ale mnohem větší užitek budou mít z toho, když bude jejich předsevzetí poněkud praktičtějšího rázu. Díky své rozlétané povaze mají občas problém s dotahováním obyčejných každodenních věcí, nesnáší rutinu a nudu, často mění zaměstnání. Co si tedy předsevzít, že letos vydrží od začátku do konce roku na jednom místě?

Číslo 6

Pro lidi s životním číslem šest hraje první housle rodina, a tak si každoročně dávají za úkol trávit s rodinou víc času, nehádat se, nekřičet, nerozčilovat se. A často to dodrží, což ale ve výsledku není k ničemu dobré, protože jsou vždycky tou ustupující stranou, co se může rozkrájet, a to z dlouhodobého hlediska nedělá dobrotu. Při předsevzetí by tak měli cílit na sebe a nějakým způsobem se rozvíjet třeba dovednostně. Budou překvapeni, jak moc jim to pomůže a jak dobře se budou cítit, když se jim fakt povede naučit se španělsky.

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Lidé s číslem šest mají na prvním místě rodinu a často ustupují. Předsevzetí by se mělo týkat jich samotných, což je tak trochu protiúkolFoto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Číslo 7

Sedmičky jsou hodně duchovně orientovaní jedinci, kteří myslí na seberozvoj celoročně a pořád na sobě pracují. Rádi se zlepšují a prohlubují svoje dovednosti. Vychází pak z toho občas jako sobci, protože se málokdy zajímají o potřeby druhých – je to zkrátka někdy nenapadne. Pro svůj život ale rozhodně potřebují přátele, takže by si měli dát za úkol třeba více se s nimi scházet, udělat si na ně pravidelně čas, odpovídat na zprávy a maily hned, jak je dostanou, a podobně. Otevřít se ostatním, paradoxně je to totiž rozvine úplně nejvíc.

Číslo 8

Osmičky, to jsou velmi ctižádostiví lidé, kteří se rádi dostávají do cíle jako první, potřebují pochvaly a nebojí se o ně říct – ale také pro ně tvrdě makat. Často si dávají za úkol postoupit někam výš v práci, vydělat tolik a tolik peněz, koupit si něco vážně prestižního. Někdy jsou ale na uskutečnění svých cílů moc opatrní, velmi neradi riskují, vždycky myslí na zadní kolečka. V životě jsou tedy tak trochu svázaní a omezení. Měli by se při vymýšlení předsevzetí zaměřit na prolamování zaběhnutých postupů a na improvizaci.

Číslo 9

Devítky jsou spíše uzavřené bytosti, které o svých předsevzetích nerady mluví, ačkoli samy v nich mají rozhodně jasno. Rády o něco usilují a vymýšlet si cíl na celý rok je prostě baví. Díky své organizovanosti se jim navíc podaří předsevzetí často taky dodržet, a navíc z nich udělat zábavu. Jsou tedy pro novoroční přání do budoucna jako dělaní. Naordinovat by si tihle lidé měli hlavně povinný odpočinek, na který často zapomínají a do svého dne ho prostě nezařazují. Bez něj ale brzy vyhoří.

Číslo 11

Jedenáctky jsou lidé velmi ambiciózní a inteligentní, mohou se dostat hodně daleko a ví to – kladou na sebe ohromné nároky a dokážou sami sebe vyždímat až na dřeň. Předsevzetí si moc často nedávají, protože v nich nevidí smysl, sami si přece kdykoli nejlépe určí, čeho chtějí aktuálně dosáhnout. Měli by si sami sobě dát za úkol být trpělivější a vyrovnanější, nenechat se rozhodit tím, když všechno nejde hladce, protože i to k životu patří a oni se pak dost často bezmocně vztekají na osud, se kterým ale vůbec nic nenadělají. Tohle je pro ně asi nejdůležitější pochopit a přijmout.

Číslo 22

Lidé s životním číslem dvacet dva často sami sebe upozaďují a žijí hlavně prací a pomocí druhým, svůj osobní život staví na vedlejší kolej. To se projevuje i na jejich předsevzetí: buď jsou pracovního charakteru, nebo si dávají za úkol někomu víc pomáhat, chovat se k němu lépe. Přitom by se měli soustředit na sebe, protože jakmile sami něco dokážou, někam se posunou, mají z toho ohromně dobrý pocit. A se správnou motivací, jakou by právě předsevzetí mohlo být, dokážou vlastně cokoli. Je tedy potřeba zaúkolovat se něčím „sobě pro radost“, něčím, čeho chtějí už dlouho dosáhnout.

Jaké předsevzetí jste si dali vy?

Reklama

Načítám