Hlavní obsah

Televizní hity 2011: Tady jsou!

Foto: TV Nova

V porotě SuperStar zasednou raper Rytmus (zleva), Gábina Osvaldová, Helena Zeťová a Paľo HaberaFoto: TV Nova

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize se nás každoročně snaží nalákat na filmy, seriály i reality show a jinak tomu nebude ani v roce 2011. Můžete se těšit na Česko Slovenskou SuperStar, premiérové řady oblíbených seriálů i na seriály v českých televizích úplně nové. Většina televizí ještě plány na celý nadcházející rok nezveřejnila, programy na leden a únor už jsou ale k mání. Co vás v nejbližších týdnech čeká?

Článek

Detektivní a akční seriály mají diváci rádi, což dosvědčují i nové programové plány. Prima vyrukovala se seriály Dexter a Zákon gangu, k vidění budou i nové řady známých pořadů Myšlenky zločince a Medium. Nova vsadila na svoji nejznámější tvář Leoše Mareše. A Česká televize se rozhodla vyjít vstříc hlavně dětem a milovníkům českých filmů.

Další SuperStar na Nově

Největším tahákem televize Nova pro letošní jaro je určitě druhá řada společné Česko Slovenské SuperStar, která se bude vysílat od února. Moderovat ji bude ostřílený Leoš Mareš se slovenskou zpěvačkou Tinou, která ve slovenském Slávikovi 2010 obsadila druhé místo. Prvním vítězem společné soutěže se loni stal Martin Chodúr, pokud byste se chtěli stát tou v pořadí druhou Česko Slovenskou SuperStar, máte možnost zúčastnit se ještě dvou castingů – ty se budou konat 9. ledna v Košicích a 15. ledna v Praze.

Prima Cool si bere na pomoc Dextera a Zákon gangu

Na Primě se na začátku letošního roku rozhodli nalákat hlavně na seriály. V neděli večer počínaje 2. lednem se na Prima Cool můžete těšit na premiéry v zahraničí oblíbených seriálů Dexter a Zákon gangu. Dexter trhá ve světě divácké rekordy už několik let, do české verze ho nadaboval Saša Rašilov.

Foto: TV Prima

Dexter Morgan je chladnokrevný vrah, který zabíjí jen zločinceFoto: TV Prima

Titulní postava Dextera Morgana nemusí být každému sympatická. Je to masový vrah, který pracuje u policie jako znalec v oblasti krve. Sám je po ní lačný jako divoké zvíře, jeho nevlastní otec, který ho vychovával, ho ale naučil, jak své choutky ukojit, a přitom být ještě společnosti prospěšný. Dexter tak vraždí jen ty zločince, kterým se daří zákony a soudy obcházet bez újmy.

Zákon gangu je další nedělní novinka Primy Cool a v programu bude hned po Dexterovi. Gang Synové anarchie, který sídlí ve fiktivním městečku Charming u mexických hranic, se živí hlavně obchodem se zbraněmi. Vedou jej Clay a jeho nevlastní syn Jax. Nic není bez problémů, a tak se i gang musí bránit před místním šerifem i agentkou ATF a také má trable se svými obchody se zbraněmi, které ne vždy jdou podle plánu. Na Primě se chystají premiérové řady seriálů Medium a Myšlenky zločince.

Foto: TV Prima

Zákon gangu uvidíte v české premiéřeFoto: TV Prima

Na ČT více českých filmů i prostoru pro děti

Česká televize se rozhodla oslovit hlavně rodiny s dětmi, od ledna se budou ve všední den vysílat více než dvě a půl hodiny pořadů pro nejmenší. Vy i vaše děti se navíc můžete zapojit do dramaturgie Pohádky na přání – každý týden budete moci svým hlasem ovlivnit, která ze dvou nabízených pohádek bude v neděli k vidění na televizní obrazovce.

Foto: Česká televize

Jako první ze série 20 filmových sezón v České televize uvidíte film Čas sluhůFoto: Česká televize

Už v úterý 4. ledna navíc začíná cyklus 20 filmových sezón v České televizi. Ta se stala za uplynulých dvacet let koproducentem více než dvou set snímků. Každý týden se tak můžete těšit na dokument, který postupně mapuje jeden rok, a následovat ho bude film ze stejného období. Během celého roku v programu najdete i 29 filmových premiér, chybět nebudou ani  Karamazovi, Tobruk, Protektor, 3 sezóny v pekle nebo Zoufalci.

Reklama

Související témata:

Načítám