Hlavní obsah

Téma: dámské kalhotky. Jaké chyby děláte při jejich nošení nejčastěji?

Foto: profimedia

Na tom, jaké nosíte kalhotky, záleží. Máme pro vás speciál, který vás uchrání před nechtěnými trapasyFoto: profimedia

Reklama

Spodní prádlo. Není vidět, a přitom je jeho výběr tak důležitý. Předejděte zbytečným chybám a noste kalhotky, které vám opravdu sednou. Těchto pár tipů vám napoví, čeho se vyvarovat.

Článek

Všechny ženy vědí, jak se kalhotky nosí. Přesto existuje několik přešlapů, kterých se můžete čas od času dopustit. Jsou to ty, které následně nelichotí a deformují vaši postavu nebo způsobují zbytečné faux pas na veřejnosti.

Ano, na spodním prádle opravdu záleží. Není třeba trefit se každý den do kompletu ani nosit nejluxusnější značky, bohatě postačí, když se budete držet jednoduchých tipů, díky nimž z vás budou stále skvělé a sebevědomé ženy.

1. Příliš malá velikost

Většina žen má tendenci kupovat si malé číslo spodního prádla. Nebojte se proto vybírat kalhotky o číslo větší. Už jen z toho důvodu, že by se tkanina mohla nepříjemně zarývat do kůže a vytvářet tak opravdu nelichotivou siluetu.

Foto: Archiv firem

Spodní prádlo je dobré před nákupem vyzkoušet. Pokud značku znáte, můžete si ji pořídit i na internetu :-). Na foto (zleva): Mango, 299 Kč, Astratex, 251 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Oblíbily jste si určitý typ kalhotek? Kupte si je klidně ve více barvách. Na foto (zleva): H&M, 349 Kč, Calvin Klein Underwear, 529 KčFoto: Archiv firem

2. Špatný střih

Chystáte si obléknout šaty na tělo? Nesahejte po titěrných tangách. Vždy uvažujte nad celkovým vzhledem, materiálem, texturou i samotnou barvou. V takovém případě vám mnohem lépe poslouží bezešvé kalhotky klasického střihu.

Foto: Archiv firem

Ještě jste nepropadly kouzlu bezešvého prádla? Věřte, že si ho zamilujete. Na foto (zleva): Lindex, 249 Kč, Calvin Klein Underwear, 529 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Ultrahladké kalhotky jsou pod oblečením prakticky neviditelné. Na foto (zleva): H&M, 199 Kč, Calvin Klein Underwear, 669 KčFoto: Archiv firem

3. Výrazné švy

Při výběru kalhotek dbejte na velikost švů. Důležité je, aby nebyly příliš velké a nevyčnívaly. Jinak budou snadno viditelné i přes strukturu látky vašeho oblečení.

4. Nevhodné prádlo v létě

V teplých měsících se snažte vyhýbat prádlu vyrobenému z umělých materiálů. Na první pohled se tyto jemné síťovinové kalhotky zdají být super prodyšné, ale není tomu tak. Naopak zachycují teplo, pot a vlhkost, což může vést ke zdravotním potížím. Dejte raději přednost materiálům, jako je bavlna nebo bambus.

5. Bílá na bílé

Pamatujte, že bílá barva vždy vytváří kontrast proti barvě vaší kůže, a ten je zase kontrastní k outfitu. Bílé prádlo zkrátka pod bílé oblečení nepatří.

„Pokud chcete vypadat maximálně dobře, pořiďte si spodní prádlo v nude barvě. Toto pravidlo platí jak pro kalhotky, tak i podprsenky. Pod bílým oblečením bude prakticky neviditelné,“ radí stylistka Veronika Králová.

Foto: Archiv firem

Tělové prádlo nepatří mezi velké favority, ale jeho využití je zkrátka nejlepší. Na foto (zleva): Gina Tricot, 188 Kč, Astratex, 296 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Tělové kalhotky se skvěle hodí i pod ty nejlehčí letní bílé šaty. Na foto (zleva): Lindex, 249 Kč, Gossard, 399 KčFoto: Archiv firem

6. Bílá pod černou

Bílé prádlo má tendenci pod lehkým černým oblečením prosvítat. Pozor na to zejména v případě, že budete v záři reflektorů nebo před objektivem, výsledek je pak často velmi nelichotivý.

„Pamatujte, že kalhotky nesmí být vidět nikdy. A pokud si toužíte pohrát s kontrasty, oblékněte třeba černou podprsenku pod bílé triko do véčka,“ říká stylistka a vizážistka Lucie Koťanová.

Foto: Archiv firem

Černé prádlo je neskutečně sexy. V krajkové i klasické bavlněné verzi. Na foto (zleva): Mango, 299 Kč, Astratex, 251 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Střih takzvaných „brazilek“ je velmi lichotivý. Na foto (zleva): Gina Tricot, 188 Kč, Triumph, 469 KčFoto: Archiv firem

7. Praní v pračce

Ruku na srdce, komu se chce prát veškeré prádlo v ruce? Abyste však zamezily ničení tkaniny a ztráty pružnosti, perte kalhotky i podprsenky na speciální program ručního mytí.

Foto: Archiv firmy

Nebojte se do kvalitního a krásného prádla investovat. Na foto: Simone Perele, 1520 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Nepotrpíte si na krajky? Zkuste drobné detaily. Na foto: Marie Jo, 1030 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Pod zcela neprůhledné oblečení je barevné prádlo dovoleno. Na foto: Antigel, 840 KčFoto: Archiv firmy

A to nejdůležitejší ze všeho: kalhotky nesmí z oblečení vykukovat NIKDY a za žádných okolností. Nezapomínejte, že jste dámy a tohle faux pas za řeči rozhodně nestojí.

Je pro vás výběr hezkého a kvalitního prádla důležitý? Svěřte se nám!

Reklama

Načítám