Hlavní obsah

Testovali jsme podprsenky bez ramínek

Foto: Mia Mirrelli

Čtenářka Soňa vyzkoušela různé typy podprsenekFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spousta českých žen s ní má problém – nemají ji rády, protože málokterá skutečně sedí. Přesto by ji ale každá z vás alespoň jednu chtěla – perfektní podprsenku bez ramínek, která by držela vaše prsa tam, kde mají být. Rozhodli jsme se, že jich pro vás pár vyzkoušíme.

Článek

Našly se dvě odvážné čtenářky, které se s námi odhodlaně pustily do testování a zkoušení. Sami jsme byli zvědaví, který z typů podprsenky zklame a který udělá ten nejlepší dojem. Na některé jsme oblékly i top, aby bylo vidět, jestli je podprsenka vidět, jaká dělá prsa a jak potom vypadá dekolt.

První testovala jednadvacetiletá Soňa a my jsme společně s naší stylistkou Jankou narazily na první zádrhel. Avizovaná velkost podprsenky 65 C se bohužel nekonala a ukázala se spíše jako B. Náš úmysl ukázat vám, jak „fungují“ podprsenky bez ramínek na větších ňadrech, se tak stal nerealizovatelným. Tato zkušenost vedla všechny v redakci k zamyšlení nad zoufale vysokým počtem českých žen, které si kupují nesprávnou velikost podprsenek, a jež tak svou velikost vlastně ani neznají. Naštěstí podprsenek velikosti B bylo dost a my jsme mohli se sympatickou Soňou nafotit hned několik krásných kousků.

Tip redakce: Zjistěte konečně správné číslo vaší podprsenky. Vše potřebné najdete ve článku Špatná podprsenka: Jak kazí prsa?.

Roztomilá puntíkatá i skvěle padnoucí tělová

Roztomilá růžová podprsenka s puntíky a krajkou se Soně moc líbila: „Mám ráda puntíky, je pohodlná, netlačí… klidně bych ji nosila celý den.“ Rozverně působící podprsenka s vyztuženými košíčky svou horní částí bez problémů doléhala na dekolt i při pohybu a dynamických pózách při focení.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: Lindex 149 KčFoto: Mia Mirrelli

Oranžovou podprsenku jsme chtěli vyzkoušet pro její elastičnost – dole i nahoře ji drží guma – to už by mohlo znamenat nějakou jistotu. Je vhodná spíše pro sportovní účely nebo běžné denní nošení – svůdný dekolt v ní mít ale nikdy nebudete. „Přijde mi dost upnutá a myslím, že mi nedělá hezká prsa,“ komentovala tento kousek Soňa. Pozornost musíte věnovat především horní gumě – i když byla Soňa velice štíhlá, přesto se jí zařezávala.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: Ann Christine 249 KčFoto: Mia Mirrelli

Podprsenku klasického střihu a decentní tělové barvy považujeme za jakousi vlajkovou loď tohoto typu podprsenek. Mnoha ženám vyhovuje právě tento střih a nenápadná barva. (Více o této barvě se dozvíte zde: Tělová barva: V šatníku nemůže chybět!.) I Soně seděla ze všech nejvíce a cítila se v ní opravdu dobře a sebejistě. Vyzkoušeli jsme, zda je pod topem vidět a jaký tvar ňadrům dodává – výsledek posuďte samy!

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: Lindex 399 KčFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Červený top Ann Christine 159 Kč, tělová podprsenka Lindex 399 KčFoto: Mia Mirrelli

Druhou bojovnicí za právo žen na dokonalou podprsenku bez ramínek byla čtyřiadvacetiletá příjemná a usměvavá Míša. Ta přiznala, že nemá problém tento typ podprsenky sehnat, ale trápí ji neustálý pocit nejistoty a nutkání popotahovat prádlo až ke krku. Odvážně se s námi pustila i do opravdu miniaturních kousků!

Samolepicí, černá push-upka i zářivě růžová

Zářivě růžovou podprsenku jsme vyzkoušet prostě musely – okouzlila nás svým svítivým odstínem, sexy krajkou i širším pásem pod košíčky. Zajímalo nás, zda má pás i jinou než ozdobnou funkci a zda v něm mohou nositelky najít pevnější oporu pro větší prsa. Pravdou je, že širší pás nemá tendenci sklouzávat dolů a drží košíčky v jedné úrovni. Míše se líbila, ale jen vzhledově: „Je krásná, ale celkem nepohodlná – zařezává se do břicha. Připadá mi dost nepraktická a spíš jen tak na efekt.“

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: Ann Christine 269 KčFoto: Mia Mirrelli

Černá podprsenka splňovala dva další požadavky – sexy a push-up. Právě taková je ideální pod večerní šaty nebo top bez ramínek, vyrážíte-li na party a chcete-li udělat váš dekolt opravdu svůdným. A pak si užívejte obdivné pohledy mužů, kterým tam zůstane viset pohled – ono si někdy skutečně nejde pomoct!

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: Lindex 279 KčFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Čtenářka Míša oblékla modré šaty Vero Moda za 549 Kč s černou podprsenkou Lindex za 279 KčFoto: Mia Mirrelli

Poslední přišly na řadu samolepicí košíčky, které se vepředu po nalepení spojí. No… zezačátku to vypadalo vážně divně, ale když se košíčky sepnuly, okamžitě vytvořily Míše sexy dekolt. ,,Je to zvláštní, cítím se jako nahá a bojím se, že to každou chvíli spadne – ale asi jde jen o zvyk.“ Pokud potřebujete svůdný dekolt a podprsenku, která je téměř neviditelná, tato samolepicí je přesně to pravé.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: Lindex 399 KčFoto: Mia Mirrelli

Jak je vidět, některé podprsenky jsou skutečně praktické a poskytují nositelkám jakous takous jistotu, některé jsou spíše na denní, jiné na večerní nošení (rady, jak vybrat správné kalhotky najdete zde: Módní rádce: Jak vybrat správné kalhotky?).

Doufáme, že vám zkušenosti našich dvou modelek trochu pomohly, ale jít do obchodu a zkoušet a zkoušet…to už je jen na vás.

Styling a vizáž: Janka Letková

Reklama

Související témata:

Načítám