Hlavní obsah

Těstovinová kuřecí polévka s hráškem

Hodnocení:
(5)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina 30 minut
Náročnost
nízká

Pořádný vývar přijde k chuti v zimě i v létě. Místo klasických nudlí ho podávejte s většími těstovinami, třeba fusilli, a hráškem. Pokud jej navrch ještě přizdobíte parmazánem, po polévce se jen zapráší.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cibule
  • 1/2 celeru
  • 2 petržele
  • 3 mrkve
  • 200 g mraženého hrášku
  • parmazán
  • 1 kuře
  • 200 g těstovin
Článek

Postup

Krok 1: Kuře rozporcujte, i s kostmi vložte do hlubšího hrnce do studené vody a zvolna přiveďte k varu. Zeleninu očistěte, nakrájejte na větší kusy a přidejte k masu. Vývar osolte, opepřete a vařte asi hodinu a půl na co nejmenším ohni. 

Krok 2: Poté vývar sceďte a bez masa a zeleniny nalejte zpět do hrnce. Přiveďte jej k varu a přidejte hrášek a po minutě zvlášť na skus uvařené těstoviny, maso nakrájené na menší kousky.  Podávejte s hoblinkami parmazánu.

Cé téhle trochu netradiční variantě kuřecí polévky říkáte?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek