Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pořádný vývar přijde k chuti v zimě i v létě. Místo klasických nudlí ho podávejte s většími těstovinami, třeba fusilli, a hráškem. Pokud jej navrch ještě přizdobíte parmazánem, po polévce se jen zapráší.

10 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 1/4 bulvy celeru
    9
  • 2 ks kořenové petržele
  • 3 ks mrkve
  • 200 g mraženého hrášku
  • 50 g parmazánu
    7
  • 1 ks kuřete
  • 200 g těstovin
    1
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kuře rozporcujte, i s kostmi vložte do hlubšího hrnce do studené vody a zvolna přiveďte k varu. Zeleninu očistěte, nakrájejte na větší kusy a přidejte k masu. Vývar osolte, opepřete a vařte asi hodinu a půl na co nejmenším ohni. 

02.

Poté vývar sceďte a bez masa a zeleniny nalejte zpět do hrnce. Přiveďte jej k varu a přidejte hrášek a po minutě zvlášť na skus uvařené těstoviny a maso nakrájené na menší kousky.  Podávejte s hoblinkami parmazánu.

Cé téhle trochu netradiční variantě kuřecí polévky říkáte?

Načítám