Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Těstovinová salát na řecký způsob s balkánským sýrem a olivami podávejte klidně i s bagetou na vytírání oleje a šťávy se zeleniny.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 4 lžíce oliv černých
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 150 g balkánského sýru
    7
  • 200 g těstovin
    1
    3
  • 1 hrst baby špenátu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus, sceďte, propláchněte vodou, v misce je promíchejte s kapkou oleje, aby se neslepily, a nechejte vychladnout. Špenátové listy pokrájejte na nudličky a ředkvičky na kolečka. 

02.

Obojí promíchejte s těstovinami, přidejte nasekanou bazalku, celé nebo pokrájené olivy a olivový olej a osolte. Salát podávejte posypaný rozdroleným balkánským sýrem a okořeněný hrubě mletým barevným pepřem.

Načítám