Hlavní obsah
3,3
(19)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Netradiční těstoviny? Sáhněte po tvaru známém jako conchiglioni a naplňte mušličky špenátem i ricottou. Jak přesně na to?

25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g těstovin
  • 200 g baby špenátu
  • 250 g ricotty
  • 50 g parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ks vejce
Omáčka
  • 400 g rajčat
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 125 g mozzarelly
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 2 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 170 °C. Těstoviny dejte vařit do osolené vody na 9 minut tak, aby nebyly zcela hotové.

02.

Mezitím do mísy vložte špenát, ricottu, parmezán, sůl, pepř, bazalku a vejce a vše společně rozmixujte.

03.

Cibuli nakrájejte nahrubo, v pánvi rozehřejte olej a nechte ji na něm zesklovatět. Přidejte plátky česneku, oregano, nechte rozvonět a zalejte krájenými rajčaty. Vše asi 10 minut povařte (pokud bude třeba, doplňte trochu vody), osolte, opepřete a rozmixujte.

04.

Do pekáčku nalejte asi polovinu omáčky. Těstoviny slejte a vyskládejte je na ni. Každou mušli lžící naplňte špenátovou směsí, pokapejte zbytkem omáčky a poklaďte plátky mozzarelly. Dejte do trouby na 20 minut zapéct a je hotovo!

Související témata:

Načítám