Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vykouzlete parádní večeři v italském stylu. Těstoviny s chřestem, v kombinaci s rajčaty, budou pro vaši rodinu chuťovým zážitkem. Nevěříte? Tak je vyzkoušejte!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 trochu soli
  • 1 hrst parmazánu
    7
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička cukru
  • 4 ks rajčat
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 400 g bílého chřestu
  • 500 g čerstvých těstovin
    1
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na měsíčky, rajčata na kostičky a obojí v hluboké pánvi pod pokličkou, na troše oleje, poduste.

02.

Chřest oloupejte, nakrájejte na špalíčky a přidejte ho k rajčatovému základu, spolu s plátky česneku. Směs dolaďte cukrem, solí a pepřem, nechte 5 minut probublat.

03.

Poté do hrnce přidejte al dente uvařené těstoviny, promíchejte a můžete podávat – samozřejmě posypané parmezánem!

Mrkněte na fígle mistra kuchaře pro dokonalý chřest.

Související témata:

Načítám