Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Filátka ze pstruha v parmazánovém těstíčku můžete doplnit těstovinami s chilli papričkou. Je to skvělé, akorát použijte méně pálivou papričku.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Pstruh v těstíčku
  • 1 lžička soli
  • 3 ks vejce
    3
  • 150 g hladké mouky
    1
  • 1 dl bílého vína
    12
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 4 ks pstruha
    4
Těstoviny
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks sušené chilli papričky
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 2 lžičky soli
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Filátka ze pstruha překrojte, osolte a poprašte hladkou moukou. V pánvi rozehřejte slunečnicový olej. Mezitím si z vajec, zbylé mouky, vína, kmínu, parmazánu a soli umíchejte hustší těstíčko. Filety pstruha v něm obalte a ihned z obou stran dozlatova usmažte v rozpáleném  rostlinném oleji. 

02.

Ve druhé pánvi na 4 lžících olivového oleje orestujte plátky česneku a přidejte rozdrobenou chilli papričku. Promíchejte s těstovinami a petrželkou a podle chuti dosolte. Na talíře servírujte těstoviny, filety a ozdobte zelenými lístky nebo bylinkami.

Načítám