Hlavní obsah
4,8
(4)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Do těstovin s čedarem použijte nejlépe krémové žampiony. Mají tmavší klobouček a výraznější houbovou chuť.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 2 ks šalotky
  • 1 lžička soli
  • 250 g žampionů
  • 2 dl bílého vína
  • 3 dl drůbežího vývaru
  • 25 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
K podávání
  • 120 g čedaru
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. V hlubší pánvi rozehřejte olej, na kterém krátce zpěňte šalotku, přidejte nakrájené houby a obojí orestujte. 

02.

Zalijte bílým vínem, které nechte odpařit. Přidejte drůbeží vývar a pod pokličkou duste 8 minut na mírném ohni. Nakonec zjemněte zhruba lžící krémového sýra a dle chuti osolte a opepřete. 

03.

Směs promíchejte s hotovými těstovinami a servírujeme hustě posypané strouhaným čedarem a nasekanou petrželkou.

Načítám