Hlavní obsah
3,5
(19)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte rádi ostrá jídla? Pak je dnešní recept na thajské maso přesně pro vás! Obsahuje temně červené ostré chilli papričky. A že jsme jimi tentokrát opravdu nešetřili!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g mletého vepřového masa
  • 2 červené papriky
  • 2 chilli papričky
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g dlouhozrnné rýže
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 200 ml vepřového vývaru
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
Článek

Postup

01.

Nejprve dejte vařit rýži podle návodu na obalu. Mezitím nakrájejte cibuli na měsíčky, papriky na kostky a chilli papričky a česnek nasekejte najemno.

02.

Do pánve s rozpáleným olejem vložte nejprve cibuli, když začne sklovatět, přidejte papriku, česnek a společně opékejte asi 5 minut. Poté vložte maso a chilli a míchejte, dokud nebude všechno maso hezky hnědé.

03.

Zalijte vývarem, sójovou omáčkou a za občasného míchání nechte vařit, dokud se většina tekutiny nevyvaří. Nakonec vmíchejte lístky koriandru (použít můžete i bazalku nebo hladkolistou petrželku) a podávejte s rýží.

Pořád vás to málo pálí? Pak si uvařte pálivou thajskou polévku.

Reklama

Související témata: