Hlavní obsah

Tipy na originální rande, které si budete pamatovat celý život!

Foto: Thinkstock

Není rande jako rande. Jedna z věcí, která se opravdu cení, je originalitaFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večeře, kino, procházka v přírodě. Tak vypadají klasická rande, kterých za sebou máte jistě spoustu. Ale jde to udělat jinak, opravdu originálně! Tohle je pár tipů, jak připravit nezapomenutelné rande!

Článek

Výsledek milostné schůzky závisí samozřejmě především na tom, jestli si ti dva rozumí, je jim spolu příjemně a mají chuť se zase vidět. Ale pravda je, že originalita a snaha udělat na druhého dojem se rozhodně cení. Zapomeňte tedy na „obyčejné“ posezení ve vinárně a pozvěte svého přítele či přítelkyni na opravdu originální rande. Tohle je pár tipů, jak to udělat.

Večeře trochu jinak

Láska prochází žaludkem. Na tomhle rčení opravdu něco je, tak proč toho nevyužít? Neznamená to ale, že musíte vyrazit do restaurace, kde se „jen“ dobře najíte.

Zkuste z toho vytřískat víc! „Já svoji slečnu třeba vzal na takový rychlokurz vaření, kde jsme společně vařili večeři o několika chodech, samé lahůdky, které jsme pak spolu i snědli. Bylo to super. Byla to sranda, když jsme společně brečeli nad cibulí, pak si dávali ochutnávat a dolaďovali to kořením, vřele doporučuju všem,“ vzpomíná dvaatřicetiletý Pavel.

Foto: Thinkstock

Místo večeře společné vaření? Proč ne, může to být romantikaFoto: Thinkstock

Vyzkoušet můžete ale spoustu dalších možností. Existují třeba restaurace, kde můžete ochutnat chřestýše, ale i různý hmyz. V tomto případě si ale nejdřív zjistěte, zda má na to váš protějšek žaludek. A nemusíte přece jen jíst, ale i se dobře bavit. Součástí večeře může být třeba vystoupení kouzelníka, živá hudba a podobně.

Není kino jako kino

Promítací sál, napínavý film, všude spousta cizích lidí. To není úplně ideální (a originální už vůbec ne) místo pro milostnou schůzku. Vlastně vedle sebe jen sedíte, koukáte na plátno a neprohodíte jediné slovo.

Co to udělat trochu jinak? Třeba jako devětadvacetiletý Karel. „Kamarád mi na večer zapůjčil zahradu, plátno a promítačku, a bylo to. Pouštěl jsem jí legendární scény z filmů, o kterých jsem věděl, že je miluje. K tomu jsem připravil malé piknikové pohoštění a bylo to naprosto nezapomenutelné,“ popisuje Karel.

Foto: Thinkstock

Příroda nikdy nezklame. Zkuste ale naplánovat něco zajímavého, je to lepší než bezcílné potulování lesemFoto: Thinkstock

Hodně „intimní“ procházka

V Praze je to Petřín, ale podobné tradiční místo zamilovaných má nejspíš každé město či obec. Obzvlášť na jaře či v létě tam není skoro k hnutí. Přitom výlet do přírody je na rande jak dělaný, ale chodit prostě nestačí.

„Mě vlastně můj muž sbalil na takovou vlastivědnou exkurzi do jeho života. Posadil mě do auta a celý den jsme projížděli nejrůznější místa, která byla nějak spjatá s jeho životem. Ukazoval mi dům, kde žil do svých sedmi let, školu, kde studoval, vzal mě na takovou pidi rozhlednu, kde poprvé tajně kouřil, ukázal mi hospodu, kde se poprvé opil. Bylo to zábavné a přitom tak nějak intimní, prostě se mi tehdy hodně otevřel a já si toho vážila,“ vzpomíná čtyřiatřicetiletá Katka.

Ale to samozřejmě není jediná možnost. Výlet do přírody se dá zpestřit i jinak – základem je mít plán a cíl, ne se jen tak bezcílně toulat. Stačí, když vše nějak tematicky zpestříte. Rádi se bojíte? Vyrazte například po tajuplných míst ve vašem okolí. Nebo vás spíš zajímá svět známých osobností? Toulejte se v místech, kde žily, pracovaly a podobně. Jednoduše to spojte s tím, co vás a vašeho partnera či partnerku zajímá.

Zažili jste podpobně originální rande? Poraďte ostatním, jak schůzky oživit.

Reklama

Načítám