Hlavní obsah

Tipy pro bezpečný domov

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dítě musí být doma v bezpečíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domov, to není máma, láska a hračky. Vaše dítko se zde může setkat i s mnoha nástrahami! Připravili jsme proto pro vás několik rad a tipů, jak zajistit bezpečí pro vaše nejmenší!

Článek

Časopis Uzlíček

Inspirací pro dnešní článek se nám stala naše kolegyně z redakce. Věrka má dvouletého syna Kubu, který je velmi hyperaktivní dítě. Denně se vydává na své průzkumné výpravy. Bez povšimnutí nezůstává žádné zákoutí jejich třípokojového bytu, a tak se Věrka, vždy když si utrhne hodinku na psaní, stresuje tím, zda její Kubík nepřijde zase s novou modřinou.

Když si Věrka se svým mužem zařizovali před čtyřmi lety svůj první byt, s miminkem nepočítali, a tak na Kubu dodnes čeká doma spousta nástrah v podobě kluzkých schodů, ostrých hran nebo volně přístupných místností s nebezpečnými spotřebiči. Dnes vám i Věrce poradíme, jak pomocí několika drobných triků a doplňků zařídíte, aby se váš domov stal bezpečným útočištěm nejen pro vás, ale i pro vaše děti. Stačí tak málo...

Čištění zoubků

Čistit zoubky by si dětičky měly od malinka. Stolička PATRULL má širokou základnu opatřenou protiskluzovou vrstvou a žebrovaný vršek. Děti tak snáze dosáhnou na umývadlo a čištění zoubků může začít!

Vstup zakázán...

Když se dítě začne batolit, a my chceme mít jistotu, že se neskutálí ze schodů, můžeme použít mříž, která zabrání batoleti spadnout dolů nebo mu zamezí v přístupu k otevřeným dveřím či vstupu do místnosti.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pozor na nebezpečné schodyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Koupelna

Hrát si ve vaně na piráty, to je pro děti vždy obrovská zábava. Pro dospělé je zase uklidňující, vědí-li, že protiskluzová podložka do vany pomůže jejich rozdováděné piráty udržet na nohou bez zranění...

Příkré schody

Pro děti jsou schody a schodiště vzrušujícím dobrodružstvím - ale trvá většinou několik let, než jejich záludnosti zvládnou úplně bezpečně. Samolepicí pásky zabraňují uklouznutí na hraně schodu a pomohou vám vytvořit bezpečné schodiště.

Tak ať je váš domov bezpečný!

Časopis Uzlíček říjen 2006

Reklama

Související témata:

Načítám