Hlavní obsah

Tohle je 12 módních trendů letošního podzimu!

Foto: Isifa

Důkazem, že i květiny k podzimu patří, byla přehlídka značky CacharelFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli je něco, díky čemu se nám bude snadněji loučit s létem, pak je to rozhodně vize podzimní módy. Návrháři totiž opět popustili uzdu fantazii a vytvořili krásné kolekce, kterými se rozhodně vyplatí inspirovat. Se kterými trendy se teď budeme setkávat nejčastěji?

Článek

Od krásného odstínu smaragdů až po zimní pojetí květinového vzoru. Letos se opravdu bylo na co koukat! Vítejte v přehledu toho nej z ready-to-wear kolekcí pro podzim a zimu.

Barvy podzimu

Začněme u toho nejzásadnějšího, barev. Jestli jste si doposud stěžovaly na zbytečně tmavé podzimy, ten letošní si užijete. Kromě nepřehlédnutelných odstínů, které bodovaly v létě, se do popředí dostala zejména červená, smaragdová a barva hořčice.

Foto: archiv firem

Na foto: Marc by Marc Jacobs, Michael Kors, The RowFoto: archiv firem

Kostkovaná

Inspirace Skotskem nešla přehlédnout. S kostkami si letos vyhrála spousta návrhářů. Thakoon je poskládal do červenomodré kombinace, Stefano Pilati (pro Yves Saint Laurent) se držel tradičního provedení (ovšem zkombinoval ho dost netradičně) a u Burberry dali najevo, jak je baví „oversized“ (tedy o něco větší, než je obvyklé) kabátky.

Foto: archiv firem

Na foto: Thakoon, Burberry Prorsum, Yves Saint LaurentFoto: archiv firem

Něco na zahřátí

Kožíšky i kožešinové detaily budou frčet ve velkém. Nádhernou práci předvedla značka Yves Saint Laurent, ale nepřehlédněte ani netradiční kabátky Prady. Jejich inovativní kolekci budete buď milovat, nebo nenávidět. Nejste typ na kožichy? Zaměřte se na huňaté detaily. Inspiraci najdete u Balmainu.

Foto: archiv firem

Na foto: Prada, Balmain, Yves Saint LaurentFoto: archiv firem

Sexy krajka

V letošních kolekcích objevíte spoustu sexy prvků, od průsvitných materiálů, využití kůže (a dokonce i latexu) až po dráždivou krajku. Do té je evidentně zamilované duo Dolce, poté, co pro jarní sezonu připravili nádhernou kolekci inspirovanou sicilskými vdovami, se k tomuto materiálu částečně vrátili i na podzim. Líbí, nebo vás víc baví podání Lanvinu?

Foto: archiv firem

Na foto: Dolce&Gabbana, Blumarine, LanvinFoto: archiv firem

Metalické odlesky

Kovové odstíny, které při každém pohybu zazáří, oslepovaly návštěvníky přehlídek značek Balmain, Marc by Marc Jacobs nebo třeba Calvin Klein. Troufnete si být středem pozornosti i vy? Pak by vám nějaký ten metalický kousek, byť by to mělo být jen maxi psaníčko nebo top, neměl chybět.

Foto: archiv firem

Na foto: Calvin Klein, Marc by Marc Jacobs, BalmainFoto: archiv firem

Na jedné vlně

Budete-li se držet color blockingu, tedy mixování barev, které zaplavilo předchozí sezonu, chybu neuděláte. Vyzkoušet ale můžete i pravý opak, monochromatický look. Do jedné barvy modelky oblékli mimo jiné návrháři Diane von Furstenberg a Michael Kors.

Foto: archiv firem

Na foto: Michael Kors, Diane von Furstenberg, ValentinoFoto: archiv firem

Všechno, co lítá, peří má

A peří mají i skvostné modely z kolekcí Gucci nebo Versace. Chladnými nás nenechali ani sukně z řady D, které byly zkombinované s tričkem a teniskami. Že nás peříčkové sukně baví, jsme se přiznali už ve článku V hlavní roli mini sukně, kde najdete levnější variaci na Gabbana sukni.

Foto: archiv firem

Na foto: D&G, Gucci, VersaceFoto: archiv firem

Pláště s nádechem elegance

Zoro se se svým pláštěm může jít zahrabat. Návrháři značky Chloé nebo Lanvin (a všimněte si toho klobouku!) totiž přišli s daleko krásnějším modelem. Na jejich pláště je opravdu radost pohledět. Také byste se jimi nechaly zahřát?

Foto: archiv firem

Na foto: Lanvin, Chloé, Alexander WangFoto: archiv firem

Do puntíku stylové

Největší zálibu našli letos návrháři v puntících. Skoro jako by se po sobě opičili, se s tímhle vzorem vytasili Marc Jacobs, Stella McCartney nebo David Koma. Největší puntíko-milec je ale určitě prvně jmenovaný Marc, takže pokud vás puntíky baví, mrkněte na jeho dílo.

Foto: archiv firem

Na foto: David Koma, Marc Jacobs, Stella McCartneyFoto: archiv firem

Miš maš vzory

Puntíky bychom měli, ale co designéry inspirovalo dále? Annu Sui nadchl folklór, v kolekci mladistvější verze značky Dolce byla spousta materiálu k počtení a ve své elegantnější verzi duo vyzdvihovalo hvězdy. A jak na podzim nosit vzory? Nejlépe dohromady. Móda je jen móda, tak se jí nebojte.

Foto: archiv firem

Na foto: D&G, Dolce&Gabbana, Anna SuiFoto: archiv firem

Zimní zahrada

Snad jste nečekaly, že bude od květin pokoj. Letos se totiž prorostly až do kolekcí podzim/zima. Jen vypadají trochu jinak než ty letní. Získají si vaši přízeň?

Foto: archiv firem

Na foto: Jil Sander, Lanvin, Miu MiuFoto: archiv firem

Zvířecí říše

Představujete si pod tímhle pojmem leopardí potisky nebo hadí kůži? Chyba lávky. Zvířátka se letos předvedla v celé své kráse. Nejoblíbenějším mazlíkem módních géniů se staly šelmy, ale bodují i lišky. Hravá Anna Sui šla tak daleko, že jimi ozdobila i kapucku kabátku.

Foto: archiv firem

Na foto: Marc by Marc Jacobs, Jill Stuart, Anna SuiFoto: archiv firem

Po kterém trendu se na podzim poohlédnete a do čeho byste nešly ani za nic? Budeme se těšit na vaše názory.

Reklama

Související témata:

Načítám