Hlavní obsah

Tohle jsou tipy, jak i v maličké koupelně ušetřit místo

Foto: Profimedia

Poradíme vám tipy, jak v malé koupelně ušetřit místo a získat tak více úložných prostorFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupelna malá, rekonstrukce v nedohlednu a místnost nelze nafouknout? Díky těmto šikovným trikům hned vykouzlíte extra úložné prostory. Uvidíte sami!

Článek

Pokud nebydlíte v paláci, rozměry koupelny nepatří v tradičních bytech zrovna k těm největším. Přesto byste tam jistě chtěli mít maximum možných věcí, které do takové místnosti jednoduše patří. Takže, co s tím?

V první řadě vždy myslete na to, aby byla koupelna co nejsvětlejší. Nejlépe v tomto případě fungují materiály v jemných odstínech, jako je bílá, krémová nebo světle šedivá a lesk.

Že přestavbu nechystáte? Nevadí! Vsaďte alespoň na světlé a lesklé doplňky a menší nábytek. Právě takové věci fungují podobně jako zrcadlo – odrážejí světlo, čímž se prostor alespoň opticky trošičku zvětší. A když už byla zmíněna zrcadla: v malých koupelnách klidně mějte dvě, na protilehlých stěnách. Opět malý a efektivní trik.

Nebojte se ani prostor „ošperkovat“ dřevem, sklem nebo světlým kamenem. Nejenže místnosti dodáte kapku stylu a luxusu, ale navíc jí tím snadno opět „přifouknete“ :-).

Foto: Patcharida, Shutterstock.com

Když ručníky srolujete, vejde se vám jich do skříňky vícFoto: Patcharida, Shutterstock.com

Další vychytávky a tipy

  • Rovnou zapomeňte na tmavý a robustní nábytek a koupelnu raději vybavte lehkými a jednoduchými kousky, které se postarají o trochu větší prostor.
  • Vrstvěte. Je-li to možné, skládejte poličky nebo skříňky na sebe.
  • Využijte magnety. Na menší kovové předměty, které zbytečně zabírají drahocenný prostor v zásuvkách, přilepte na stěhu (nejlépe pod zrcadlo u umyvadla) magnetický proužek a mějte tak nůžtičky, pinzety a další důležité beauty pomocníky vždy na očích. Pozor! Není vhodné v případě, že máte děti.
  • Rolujte. Namísto skládání ručníků a ukládání je do skříněk, je srolujte a vytvořte si tak prostorově úsporné pyramidy.
  • Zavěste poličku. Stačí malou a těšně nad umyvadlo. Takovou, kam se vám akorát vejdou všechny nezbytnosti.
Foto: AVAVA, Shutterstock.com

Okolo umyvadla se jistě i u vás najde nějaké místo na šikovnou poličkuFoto: AVAVA, Shutterstock.com

  • Udělejte čistku. Projděte si produkt po produktu, zkontrolujte data spotřeby, vůni a stav každého přípravku. Uvidíte, kolik věcí v koupelně přechováváte zcela navíc.
  • Elektronika do koupelen nepatří, takže vše, co tam není nutné mít každodenně (depilátor, kulma na vlasy, strojek na vlasy, nabíječky k jednotlivým přístrojům...), přesuňte jinam.

A čím šetříte prostor v koupelně vy?

Související témata:

Načítám