Hlavní obsah

Tohle jsou tři důvody, proč vás neosloví žádný muž

Foto: lightwavemedia, Shutterstock.com

Známe důvody, proč se možná i vám nedaří se seznámit s potencionálním partnerem. Zjistěte, zda se vás netýkajíFoto: lightwavemedia, Shutterstock.com

Reklama

Typický dotaz ženy středního věku? „Jsem úspěšná, schopná a samostatná. K okolí se snažím chovat mile. Tak co dělám špatně, že se mi muži vyhýbají?“ Nic, jen pánové s takovou výzvou neumějí zacházet!

Článek

„Chlapi se mě bojí!?“ Německý odborník na myšlení mužů Hauke Brost tvrdí, že žena, která si na toto téma a podobným stylem stěžuje, nepřehání. Podle něj je průměrný muž bázlivý, zahořklý a nejistý z dobrého důvodu. Tohle je seznam toho, co všechno ho na vás trápí!

1. Nastavujete zrcadlo úspěchu

„Muži totiž nenávidí ten ponižující, studený pohled ženy usilující o kariéru, jímž ho zařazuje a prověřuje. On si je vědom toho, že vřelé srdce, věrnost a láskyplnost nejsou žádané mužské vlastnosti. Současná žena hledá spíš někoho, kdo se jí podobá,“ nastiňuje současnou situaci na trhu randění a vztahů zmiňovaný expert s tím, že kdo by se nebál, když se hlavními kritérii výběru partnera stalo postavení, věk a vzhled.

Však i jeden z předních českých odborníků na mezilidské vztahy Otmar Chadim zastává názor, že kromě mužů se sklonem k sebemrskačství chce každý chlápek ženu sice úspěšnou, ale ne natolik, aby mu přerostla přes hlavu.

„Pokud jste ředitelkou zahraniční firmy s platem 120 tisíc měsíčně, máte velmi malou šanci někoho sbalit, kromě příživníků, básníků a neúspěšných filmových scenáristů,“ myslí si Otmar Chadim, podle kterého by se svobodná žena na lovu rozhodně neměla chlubit svými úspěchy. „Víš, dneska mám dobrý den. Uzavřela jsem kontrakt s jednou velkou firmou a zítra to letím doladit do Londýna.“ Jenže je tu ještě jeden problém. Singles chtějí všechno plánovat, což se týká právě i osamělých žen.

Foto: Joana Lopes, Shutterstock.com

Muži se prý bojí oslovit ženu, pokud je v restauraci s kamarádkou...Foto: Joana Lopes, Shutterstock.com

2. Máte svá očekávání

Expert v oblasti vztahů Harald Braun, který se pyšní několika bestsellery na téma lásky, sexu, seznamování až po vyklizení bytu po rozchodu, skoro až pláče nad tím, že si třeba taková Marie vyplní dlouhé dotazníky na seznamkách. Ty přinesou jeden, možná dva slibné kontakty, přičemž kdo se pak setká v baru, v přesně stanoveném čase a místě, aby se u prvního drinku sblížil? Podle některých je už jen tohle špatně.

„Ženy si muže vybírají jako kosmetiku nebo auto – berou je prostě jako obchodní transakci,“ vzdychá námi oslovený muž, který přiznává, že sbalit upravenou, sebevědomou a o samotě sedící ženu na barové stoličce (nebo hůř, s kamarádkou po boku) je oříšek.

„Ona čeká a v má v hlavě scénář, jak by situace měla probíhat. To je přesně to plánování. Žádná spontánnost, jen všeobecně platné obchodní podmínky. ‚Ty se mi představíš, uděláš na mě dojem skvělým zaměstnáním nebo místem v prosperující firmě a já se rozhodnu, jestli ti dám číslo‘,“ krčí rameny svobodný čtyřicátník a vznáší dotaz: „Opravdu se ještě někdo ptá, jak je možné, že muži neoslovují ženy?“ Ano, pravda, taky existuje možnost, že prostě nevypadáte dobře…"

Foto: baranq, Shutterstock.com

To, že jste vzdělaná, krásná i úspěšná v práci, vás možná tak trochu předurčuje k samotě, neboť i takové požadavky máte na svého budoucího mužeFoto: baranq, Shutterstock.com

3. Ztrácíte se v davu, nebo nezaujímáte

„Jste neupravená, možná máte mastné vlasy nebo se nemožně oblékáte. Není váš smích příliš pronikavý? Nebo vás doprovází přítelkyně, která všechny nápadníky odradí? Taky se možná tváříte moc sebevědomě. Důvodů, proč u baru sedíte sama, mohou být tisíce,“ dál objasňuje expert na mužské myšlení Hauke Brost prostřednictvím své příručky Jak pochopit muže. Mimochodem, se vzhledem jako takovým je to trochu komplikovanější.

Když budete skrývat to, co nemůžete změnit, jen zdůrazníte, že vám to vadí. Lepší je svoji „výjimečnost“ lehce podtrhnout, neboť pak z dané věci uděláte součást vaší osobnosti. Takhle mužům (i sobě) dáte větší prostor.

A jak to máte vy? Taky se vás muži bojí?

Reklama

Související témata:

Načítám