Hlavní obsah

Tohle na mužích nikdy nepochopíme!

Foto: Thinkstock

Muži kroutí hlavou nad sbírkou bot či kabelek svých žen. Přitom i oni mají své vrtochy, a ty zase nepochopí nikdo kromě nich!Foto: Thinkstock

Reklama

Nákupy, telefonní hovory s kamarádkou, slabost pro kabelky. Nad tím vším pánové kroutí hlavou, prostě to na ženách nechápou. Ale i oni mají „speciality“, kterým zase nerozumí dámy.

Článek

Utahují si z nás, když koukáme do výloh, ušklíbají se nad naší sbírkou lodiček, a když telefonujeme s kamarádkou, málem explodují. Muži prostě nikdy nepochopí, proč si nevystačíme se třemi páry bot jako oni. Ale my zase nikdy neporozumíme spoustě věcí, které dělají oni. Třeba těm následujícím.

Četba na WC

Snad každý druhý muž pokládá záchod za dokonalé místo k četbě novin, knihy či k hraní na chytrém telefonu či tabletu.

Výsledek? To, co žena na toaletě zvládne za pět minut, pánům trvá minimálně půl hodiny. „Tohle fakt nechápu. Znám spoustu příjemnějších a útulnějších míst, kde by si mohl přečíst noviny. Nerozumím, proč ho baví čtyřicet minut sedět na záchodě, kde slušně řečeno není úplně čerstvý vzduch, a pak vylézt, mít mravence v nohách a otlačený zadek,“ kroutí hlavou třiatřicetiletá Soňa, jejíž manžel takto tráví každé ráno.

Foto: Thinkstock

Třeba takové čtení či práce na počítači, když sedí na záchodě. Chápete to?Foto: Thinkstock

Hovory o ničem

Muži milují auta a není na tom nic špatného. Když jim navíc i rozumí a dokážou je třeba opravit, je to dokonce skvělé. Ale ženě nikdy nebude jasné, proč je dobré si hodinu povídat o sporťáku za několik milionů, do kterého by se ještě ke všemu stěží vešel váš jezevčík, natož vaše dvě děti a taška s týdenním nákupem.

„Můj manžel si dokáže se sousedem hodiny a hodiny povídat o výhodách a nevýhodách nějakého nového modelu auta, na které ani jeden z nich nebude v životě mít peníze, a i kdyby je měl, je to auto naprosto nepoužitelné pro život, který vedou. Prostě jsou to hodinové hovory o ničem,“ diví se pětatřicetiletá Majka.

A když jí manžel oponuje, že je to stejné, jako když si ona s kamarádkou povídá o šatech, které zahlédla v butiku? „To tedy stejné není. Protože já takhle řeším jen věci, které si teoreticky můžu koupit a alespoň jednou za čas je využiji. O šatech za sto tisíc si s žádnou kamarádkou nepovídám,“ brání se Majka.

Ani jeden pohyb navíc

Zvláštní je, že můžete mít doma sebevětšího sportovce, atleta s dokonalou fyzičkou, ale doma bude s pohybem šetřit, kde se dá. Své o tom ví například třicetiletá Zuzana.

Foto: Thinkstock

Při sportu, v práci, všude je váš muž plný energie a elánu. Doma? Tam neudělá jediný pohyb navícFoto: Thinkstock

„Můj přítel je hodně sportovně založený, aktivně se věnuje cyklistice, běhá, posiluje. Ale když dopotřebuje toaletní papír, tak, přestože hned vedle záchodu je malý odpadkový koš na ruličky, on tu ruličku položí na ten koš, nikoli do něj. Ten jeden pohyb, kdy by musel koš otevřít, by jeho svaly nejspíš nezvládly,“ protáčí panenky Zuzana.

Výpadky paměti

Zdá se, že řada mužů také trpí jakýmisi záhadnými výpadky paměti. Dost často se týkají nejrůznějších úkolů či neúspěchů z minulosti.

„Já nepochopím, že si můj muž stále nepamatuje, že na montování jakéhokoli nábytku a drobné domácí opravy není moc zručný. Už tolikrát dostal málem infarkt nad skříňkou, kterou dokázal dát dohromady až po několika hodinách, mnohokrát se zranil, když doma něco opravoval, přesto kdykoli je opět potřeba něco takového udělat, nadšeně se do té práce vrhá, odmítá přizvat odborníky a tvrdí, že tohle bude hračka. A nad tou hračkou pak sedí do noci a další dva dny se z toho nervově vzpamatovává,“ popisuje pětatřicetiletá Monika.

A co nikdy nepochopíte na svém muži vy?

Reklama

Načítám