Hlavní obsah

Trápí vás nespavost? Pomůže melatonin

Reklama

Občas se to při usínání stane každému. Převalujeme se na posteli, počítáme ovečky, spánek nepřichází. A ráno se neúprosně blíží. Možná za to může těžší večeře, možná stres v práci.

Článek

Jakmile dočasnou příčinu odstraníme, tělo svůj biorytmus opět srovná a „jedeme dál“.

Co když ale příčinu neznáme, natož abychom ji mohli sami odstranit? Postel už není zdrojem úlevy, ale naopak stresu z toho, že „zase neusneme“. Začarovaný kruh nespavosti se uzavírá a nabouraný biorytmus kolabuje ještě rychleji.

Vydatný spánek nezajistí žádné byliny, ale pouze melatonin

Za všechno může melatonin

Neboli hormon spánku a tmy. Jeho hladina udává náš biorytmus. Ovlivňuje oběh krve, tlak, teplotu, metabolismus, pohlavní hormony, imunitu, stárnutí i psychiku. Jsme-li ve tmě, hladina melatoninu začne stoupat, pomůže nám usnout a náš organismus zrelaxovat.

Příčiny nespavosti bohužel patří mezi ty hůře odstranitelné. Například práce na noční směny, světelný smog a tzv. „modré světlo“, které vyzařují všechny obrazovky a displeje. Rizikovou skupinou jsou i lidé, kteří jsou celý den v uzavřených provozech vystaveni stejnoměrnému umělému světlu.

Kombinace toho nejlepšího, melatonin + mučenka = klidná noc a dobré ráno

Melatonin s mučenkou jako řešení

Je méně známo, že hormon melatonin lze tělu dodávat jako potravinový doplněk. V současnosti je na českém trhu nově dostupný melatonin s mučenkou značky Aurum. Výhody užívání melatoninu jsou zřejmé na první pohled:

  • přírodní původ – nejedná se o syntetický, ale přírodní melatonin, který se lehce vstřebává – není návykový a nezpůsobuje ranní stavy malátnosti,
  • kombinace s mučenkou – tato bylina tlumí úzkost a napětí a podporuje celkové účinky melatoninu,
  • dostupnost - nízká cena – pouze 295 Kč za 3měsíční dávku.

Začarovaný kruh

Čím dříve si problémy s nespavostí uvědomíme, tím lépe. Usnout za volantem můžeme už po první probdělé noci, po 4 týdnech už nám nespavost zadělává na rozvoj psychických poruch, jako je deprese, schizofrenie či různé závislosti, včetně té na hypnoticích. Než riskovat větší či menší nehody v důsledku nespavosti, zaměřte se raději na to, jak s nespavostí co nejúčinněji zatočit. Takže, budete dnes večer počítat ovečky, nebo se raději zkusíte dobře vyspat díky melatoninu s mučenkou?

Melatonin s mučenkou značky Aurum zakoupíte z pohodlí domova v e-shopu MJ-KrasaZdravi.cz nebo žádejte ve vaší lékárně.

Reklama

Související témata:

Načítám