Hlavní obsah

Trendy boty! Co se právě nosí?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Z podzimní kolekce bot si určitě vybereteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Návrháři obuvi namixovali pro sezonu podzim/zima 09 celou škálu stylů, záleží jen na vás, který upřednostníte. Vybírejte s námi a můžete si být jisté, že v těchto botách nešlápnete vedle ani před módní policií!

Článek

Barevnost

Stálicí zůstává černá, a to s problesky zelené, modré, antracitové a bordó, které dávají černé barvě život. Tmavé odstíny ožívají i raženými vzory. Objevují se noblesní odstíny v barvě vína, tj. tóny červené či záblesky zlaté. Do popředí se dostávají i barvy města - šedivá, béžová, hnědá, kovová.

Tvary

Když podpatky, tak nápadné a výrazné tvary, nejlépe špalíkové a trychtýřové varianty. Klínky zůstávají a jsou v mnohem větší míře než byly v létě. Frčí všechny tvary špiček od kulatých po špičaté, i když jejich tvar je výrazně zkrácený nebo lehce zaoblený. Po dlouhé době se vracejí karé tvary a oblé varianty anglické college. Prim hrají sportovní boty, které jsou převlečené do městského stylu - na podpatku nebo klínku.

Business styl

Vyznačuje se čistotou, nic nepředstírá. Je lehce ovlivněn vzhledem sportovního motorkářského stylu. Prim hrají nártové lodičky a polobotky na vyšších podpatcích. Nechybí ani výrazné dekorace přezek a spon. Materiál je převážně lakovaný, broušený nebo kartáčovaný, v nemalé míře se objevují pletené aplikace.

Glamour styl

Vítězí barva zlatá, černá a červená (jahoda, rybíz, malina). A tvarem především kotníkové boty do špičky, mísí se podpatky s platformou, ale ve velké míře převládají balerínky s nejrůznějšími aplikacemi.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Boty mívají výrazný zdobný prvekFoto: samphoto.cz/jiunlimited

College styl aneb Londýn 60. let

Vedou lodičky a polobotky s děrováním, jezdecké kozačky, pánský styl bot na šněrování. Na kožených botách jsou vyznačené okraje a lemy. Podpatky jsou mohutné, boty mohou být ozdobené třásněmi. Doplňují se vzorovanými punčochami. College styl vynikne v kombinaci s károvanými kostýmky a s materiály jako je manšestr a tvíd. Délka sukní je nejméně po kolena, a kalhoty jsou ve stylu Marlene.

Etno styl

Bota má výrazné zdobení ve formě třásní, květinových potisků, ojediněle se objevuje i patchwork. Převládají hnědé odstíny barev, nízké nebo naopak špalíkové podpatky. Přezdobené boty skvěle vypadají v kombinaci s hrubě pletenými svetry.

Sportovní styl

Už i ve sportovních botách „vyrostete", jsou totiž na vysokých podpatcích nebo platformách se zapínáním na šněrování nebo zip. Materiál je převážně semiš nebo kůže. Boty ve sportovním duchu se nosí jak ke kalhotám, tak i k širokým sportovním sukním. Objevují se ve všech módních barvách sezony a jsou kotníčkové nebo vysoké a moc dobře se v nich chodí.

A jaké botky letos určitě musíte mít ve svém botníku vy?

Reklama

Související témata:

Načítám