Hlavní obsah

Trendy vlasy 2019: Vládne zrzavá a jahodová!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novým rokem přicházejí nové trendy – a to i ve vlasových barvách. Co budou nosit (nebo už nosí) celebrity a co bude frčet na Instagramu? Můžete si být jisté, že oranžovou uvidíte letos všude – v nejrůznějších provedeních i odstínech! Necháte se inspirovat?

Článek

Za barvu roku byla zvolena „living coral“, tedy sytě korálová, a tento odstín se bude letos objevovat i ve vlasových trendech. Na své si přijdete, pokud vás láká zrzavá, jahodová blond či růžově zlatá. Anebo si opravdu troufnete na oranžovou? Jestli divoké korálové odstíny nejsou nic pro vás, nevadí. Určitě si vyberete mezi jemnými melíry nebo se vám zalíbí medové bronde.

Jahodová blond

Jednou z nejhezčích barev, jíž se můžete inspirovat, je jahodová blond. Vrací se už asi třetí rok a nedávno v tomto odstínu překvapila herečka Kate Bosworth (36). Po letech, kdy jsme ji znali jako blondýnku, zvolila světlý tón do zrzavoměděna. My říkáme ano! Stejnou barvu nosívají i Amber Heard (32), Amy Adams (44) nebo Nicole Kidman (51).

Foto: Profimedia.cz

Kate Bosworth v prosinci 2018 na cestě do americké televize NBCFoto: Profimedia.cz

Pastelově růžová

Je na vás korálová jednoduše moc? Zkuste pastelovou variantu. Inspirovat se můžete u jedné ze sester Kardashianových – u Khloé (34), která vyzkoušela světle růžové vlasy. Tenhle odstín se hřeje na výsluní už několik let, a protože modelky na přehlídce Marca Jacobse (55) pro jaro/léto 2019 byly obarvené na růžovou, oranžovou a fialovou, jeho obliba ještě stoupla. Abyste tohoto efektu dosáhly, je nutné vlasy nejdřív odbarvit na co nejsvětlejší blond. Také musíte počítat s tím, že barva nevydrží příliš dlouho – zmizí asi tak do deseti umytí.

Foto: Profimedia.cz

Khloé Kardashian předvedla novou barvu v prosinci. Teď už má vlasy zase blondFoto: Profimedia.cz

Měděná

Od oranžové a růžové přecházíme k červené nebo měděné. K odstínu, který je někde mezi mahagonovou a červeně rezavou, jednoduše řečeno – tmavě zrz. Takhle sluší herečce Madeline Brewer (26), kterou můžete znát ze seriálu „Příběh služebnice“ (2017–2019). Kdy jindy se odvázat a jít do zrzavé než teď?

Foto: Profimedia.cz

Madeline Brewer na večírku pořádaném britskou společností BAFTA v září 2018 Foto: Profimedia.cz

Jemné melíry

Jak už jsme ukazovali na celebritách, trendem je hnědá se světlejšími záblesky. Vlasy jsou v délkách projasněné proužky jen o trochu světlejšími než zbytek kštice. Měly by být co nejtenčí, protože pětiproudou dálnici na vrcholku hlavy rozhodně mít nechcete. Pramínky dodají hloubku a účes bude vypadat objemnější. A protože cílem nejsou proužky úplně bílé, nedostanou vlasy tolik zabrat. Takže směle do toho jako herečka Jessica Biel (36).

Foto: Profimedia.cz

Jessica Biel na televizních cenách Emmy v září 2018Foto: Profimedia.cz

Medové bronde

Ani hnědá, ani blonďatá – to znamená bronde (brown + blonde). Letos jsou v kurzu teplé tóny a dokonalým představitelem takového odstínu je medové bronde. Celá hlava je promelírovaná a hnědá přechází v blond a naopak. Jde o dokonalý poměr barev, který nenazvete ani blond, ani hnědou. Příkladnými představitelkami tohoto stylu jsou Jennifer Aniston (49) a Jennifer Lopez (49). Dámy vědí, že tenhle styl omlazuje, a proto se ho drží už několik let.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston v prosinci na premiéře filmu „Dumplin’“Foto: Profimedia.cz

Odhodláte se letos k větší změně, nebo zůstanete u své staré barvy?

Načítám