Hlavní obsah

Hnědé vlasy jsou in: Budete brunetka jako vévodkyně Kate?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dost bylo blond, na výsluní se pomalu ale jistě dostává zase hnědá a její různé verze. Inspirujte se ikonickými brunetkami, abyste příště nemusely v kadeřnickém křesle jen krčit rameny.

Článek

Vlasy a jejich barvu budeme řešit pořád donekonečna. Dnes jsme se zaměřili na ikonické brunetky, jejichž dokonalou barvu pokaždé obdivujeme. A protože v zimě máme obecně tendenci vlasy ztmavovat, pořádná dávka inspirace se hodí. Hnědá barva a její různé odstíny jsou totiž zase na výsluní, a když se blond vzdala i Beyoncé, něco na tom bude. Jakou barvu si vyberete vy?

Hnědé záblesky

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Cindy Crawford a Penélope CruzFoto: Profimedia.cz

Současný trend se jmenuje „illuminated brunette“, což v překladu znamená osvícená brunetka. Vlasy jsou jemně promelírované, takže to vypadá jako by byly jen vyšisované. Proužky jsou jen na určitých místech, ne po celé hlavě, a nejsou blond, ale spíš zlatavě měděné. Tím vlasy získají „hloubku“ a budou působit objemnějším dojmem.

Podobnou barvu nosí právě modelka Cindy Crawford (52) nebo herečka Penélope Cruz (44). Skvělé na tomto stylu je, že se nemusíte vzdávat své přirozené hnědé, ale přece jen vlasy získají nový šmrnc. Také to nezruinuje vaši peněženku, můžete nechat vlasy klidně odrůstat, a bude to vypadat dobře i po třech měsících.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Beyoncé a Miranda KerrFoto: Profimedia.cz

V podobném duchu, jen v tomto případě jsou zvýrazněny pouze prameny kolem obličeje – se nedávno předvedla Beyoncé (37), která se po letech vrátila zpět k tmavší barvě. Stejný trend vyzkoušela i modelka Miranda Kerr (35). Nejde o bůhvíjak výraznou změnu, ale dokáže to zvýraznit rysy v obličeji a celkově rozzářit pleť. A navíc v kadeřnickém křesle nestrávíte mládí.

Zlato, nebo čokoláda?

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Eva Mendes a Gal GadotFoto: Profimedia.cz

Teplý, nebo studený odstín hnědé? S první variantou se můžete inspirovat u Evy Mendes (44), s tou druhou u Gal Gadot (33).  Oproti dvěma předchozím stylům už musíte vzít v potaz, jaký typ jste a zda barva bude lichotit vašemu odstínu pleti. S tím vám nejlépe poradí zkušený kadeřník, ale pokusit se o to můžete i samy.

Jestliže máte pleť tmavší, s podtónem do olivova, barva podle Evy Mendes vám bude slušet. Stejně tak dobře bude fungovat i v případě, máte-li pleť s růžovým podtónem. Zlatavá barva totiž dokáže vyrovnat růžovou v pleti, naopak mahagonová nebo červená by byla až moc.

Gal Gadot je světlý typ, avšak má tmavé oči a výrazné obočí. Proto čokoládová až skoro černá na ní působí dobře a ne usedle nebo smutně. Máte-li také pleť s neutrálním podtónem, to znamená není ani do růžova, ani do žluta (jako u Gal), bude vám tato varianta studeného čokoládového odstínu ohromně slušet. Stejně tak sedne „Sněhurkám“ s porcelánovou pletí, kterou dokáže ještě více podtrhnout.

Karamelová klasika

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Vévodkyně Kate a Angelina JolieFoto: Profimedia.cz

Pokud nehledáte pomíjivé trendy, ale raději klasiku, která nikdy neomrzí, inspirujte se vévodkyní Kate  (36) nebo Angelinou Jolie (43). Ty totiž na našem seznamu ikonických brunetek nesmí chybět! Obě dámy jsou hnědým odstínům věrné a nepodléhají trendům.

Zlatavá nebo karamelová barva udělá největší službu ženám se světlou pletí, protože je zjemní a celkově omladí a rozzáří. A pokud máte oči zelené nebo modré, dokáže je skvěle podtrhnout tak jako u Kate nebo Angeliny. Nicméně, hodit se bude i pro tmavší typy, prostě nestárnoucí a univerzální klasika. Takže, kde máte číslo na vaši kadeřnici?

Jakou brunetku obdivujete vy?

Reklama

Načítám