Hlavní obsah
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Dali jste si předsevzetí, že konečně zhubnete, ale už po pár dnech vás honí mlsná? Nezoufejte, máme pro vás skvělý nápad, jak neporušit dietní režim a přitom si pochutnat na sladkém!

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 40 g cukru krupice
  • 1/2 ks pomerančové kůry
  • 170 g tvarohu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 ks žloutků
  • 1/2 ks manga
  • 2 ks bílku
Omáčka
  • 2 ks kiwi
  • 200 ml pomerančové šťávy
Na vymazání a vysypání formiček
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Začněte omáčkou. Kiwi oloupejte a nakrájejte na kousky. Ty pak asi 10 minut vařte v pomerančové šťávě. Nakonec vše rozmixujte.

02.

Mezitím začněte s přípravou tvarohového těsta. Polovinu cukru, pomerančovou kůru, tvaroh nebo ricottu, škrob a žloutek prošlehejte metličkou dohladka a přidejte ovoce vidličkou rozmačkané na kaši.

03.

Troubu vyhřejte na 180 stupňů Celsia, horkovzdušné stačí o 15 stupňů méně. Formičky vymažte kouskem másla a vysypte moučkovým cukrem.

04.

Bílky vyšlehejte spolu se zbytkem cukru do tuha a opatrně je spolu se 3 lžícemi svařené a vychladlé omáčky vmíchejte do připravené tvarohové směsi.

05.

Opatrně naplňte formičky těstem, narovnejte je do pekáčku a ten zalijte do 2/3 vroucí vodou. Pak je celé přikryjte alobalem, který upevněte na pekáček a dejte na 50 minut péct do trouby.

06.

Podávejte přelité trochou omáčky

Související témata:

Načítám