Článek
Postup
01.
Začněte omáčkou. Kiwi oloupejte a nakrájejte na kousky. Ty pak asi 10 minut vařte v pomerančové šťávě. Nakonec vše rozmixujte.
02.
Mezitím začněte s přípravou tvarohového těsta. Polovinu cukru, pomerančovou kůru, tvaroh nebo ricottu, škrob a žloutek prošlehejte metličkou dohladka a přidejte ovoce vidličkou rozmačkané na kaši.
03.
Troubu vyhřejte na 180 stupňů Celsia, horkovzdušné stačí o 15 stupňů méně. Formičky vymažte kouskem másla a vysypte moučkovým cukrem.
04.
Bílky vyšlehejte spolu se zbytkem cukru do tuha a opatrně je spolu se 3 lžícemi svařené a vychladlé omáčky vmíchejte do připravené tvarohové směsi.
05.
Opatrně naplňte formičky těstem, narovnejte je do pekáčku a ten zalijte do 2/3 vroucí vodou. Pak je celé přikryjte alobalem, který upevněte na pekáček a dejte na 50 minut péct do trouby.
06.
Podávejte přelité trochou omáčky