Hlavní obsah
Foto: Radu Sebastian, Shutterstock.com

Foto: Radu Sebastian, Shutterstock.com

Nejen na sváteční stůl patří sem tam i nějaká ta slaná laskomina. Tak proč ne zrovna slané tyčinky!

30 min.
Příprava
6 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 30 dkg hrubé mouky
    1
  • 125 g másla
    7
  • 3 ks žloutků
    3
  • 6 lžic mléka
    7
  • 20 dkg droždí
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 trochu soli
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce máku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V hrníčku nechte s trochou vlažného mléka a cukru vzejít kvásek a přimíchejte ho k máslu, mouce, 2 žloutkům, koření a vypracujte hladké těsto.

02.

To rozválejte na 2 mm silný plát, který následně rádýlkem nakrájejte na tyčinky (mohou být i delší). Tyčinky potřete rozšlehaným žloutkem a posypávejte solí a kmínem nebo mákem. Pečte na 200 stupňů Celsia asi 6 minut.

A jaké slané cukroví pečete vy?

Související témata:

Načítám