Hlavní obsah

Tyhle chlápky milujeme, přestože jsou to vrazi, lumpové a zloději!

Foto: Isifa

Johnny Depp je pro role vlastně docela sympatických záporáků jako stvořený. Umí totiž dát svým postavám humorFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou to podvodníci, zloději, alkoholici, feťáci, nebo dokonce vrazi. Přesto jsou neodolatelní! I záporní filmoví hrdinové mají jednoduše svůj sex-appeal, fandíte jim a možná se vám o nich v noci i zdá.

Článek

Při sledování jejich počínání si nejspíš říkáte, že doma byste je nechtěly. I tak ale mají vaše sympatie a vy si ve skrytu duše musíte přiznat, že za hřích by rozhodně stáli. Tohle je osm filmových padouchů, kteří si získali srdce diváků, tedy spíše divaček.

1. Opilý, zfetovaný a sexy

Nejen že je to podvodník s velkým P a jeho machinace s akciemi mají k zákonným postupům opravdu hodně daleko. Zároveň holduje drogám všeho druhu, alkohol pije po litrech a počet jeho milenek nelze ani spočítat. Jednoduše je to zloděj, opilec, narkoman, sukničkář a namachrovaný zvrhlík. Přesto vás finančník Jordan Belfort v podání okouzlujícího Leonarda DiCapria ve filmu Vlk z Wall Street dostane a vy nejspíš zatoužíte užít si v náruči tohohle šílence alespoň jeden bujarý večírek!

Foto: archiv

Leonardovi DiCapriovi se v rolích poněkud šílených boháčů docela zalíbiloFoto: archiv

2. Takový milý vrahoun

Bruce Willis ztvárnil ve filmu Můj soused zabiják a Můj soused zabiják 2 nájemného vraha, který je ale překvapivě přátelský, milý, a hlavně má srdce. Přestože má na svém kontě nejspíš hodně mrtvých, fandíte mu. A vůbec by vám nevadilo, kdyby se stal vaším sousedem!

Foto: archiv

Do sympatického souseda Bruce Willise byste zpočátku neřekli, co je doopravdy začFoto: archiv

3. Zlodějíček z Česka

Je to taková česká filmová legenda. Film Vrchní, prchni! a Josef Abrhám v roli knihkupce Dalibora Vrány má své fanoušky dodnes. Koneckonců, kdo by nenašel zalíbení v obyčejném chlapovi, který nemá moc lehký život? Díky jeho kouzlu po něm ženy touží a výsledkem je, že skoro vše, co vydělá, pohltí alimenty. A tak začne krást – vydává se za číšníka a inkasuje. A vy určitě nechcete, aby byl lapen.

Foto: isifa/Lidové noviny

Kdo nemiluje zoufalého zadluženého Dalibora Vránu z legendárního filmu Vrchní, prchni?Foto: isifa/Lidové noviny

4. Profesionální svůdník

Roberta Pattinsona mají všichni spojeného s upírskou ságou, kde ztvárnil upíra Edwarda Cullana, což byla vyloženě kladná role. Jenže nás uchvátil spíš ve filmu Miláček, kde si zahrál sexy mladíka Georgese Duroye. Nebál se využít svého kouzla a přes přízeň žen, kterým zamotal hlavu, se dostal mezi pařížskou smetánku. Je to sukničkář, vypočítavý záletník a lump, ale je taky opravdový miláček!

Foto: archiv

Robert Pattinson může ve svých rolích vsadit na jemnou, krásnou tvář. Co když ale hraje mizeru?Foto: archiv

5. Zlodějíčci k zulíbání

Ani v jednom ze tří filmů Dannyho parťáci vlastně o „slušného“ chlapa nezakopnete. Všechno to jsou zloději a machři na podvody všeho druhu. Ale copak se dá minimálně trojici George Clooney, Brad Pitt a Matt Damon odolat? A my hlasujeme především pro Matta Damona, který je nejen sexy, ale taky tak něžně roztomilý!

Foto: archiv

Matt Damon (první zleva) je prostě skvělý. Ale to se dá říct o celé této zlodějské partičceFoto: archiv

6. Podvodníček v lihu

Je to věčně opilý podvodníček, který se neštítí využít pro své zlodějny bezbranné děti. Ve filmu Santa je úchyl! si Billy Bob Thornton zahrál zloděje, který o Vánocích oblékne kostým Santa Clause, nechá se najmout různými obchodními centry, kde v opileckém rauši vyslechne přání těch nejmenších, a večer pak centrum vykrade. Jenže je to takový ztroskotanec, že vám ho vlastně začne být tak trochu líto, a dokonce dostanete chuť ho napravit.

Foto: archiv

Billy Bob Thornton vypadá na první pohled v tomhle kostýmu dost podezřeleFoto: archiv

7. Neodolatelný pirát

Je to podivín, darebák, víc toho namluví, než vykoná, a navíc je to pirát! Jenže kapitán Jack Sparrow v podání Johnnyho Deppa je také proklatě sexy! V jakémkoli filmu o pirátech z Karibiku je na něj radost pohledět a člověk by s chutí na jeho loď nastoupil a už nikdy se nedotkl pevniny, jen kdyby se mohl dotýkat podmanivého Sparrowa.

Foto: archiv

Johnny Depp jako Jack Sparrow. Je třeba ještě něco dodat, nebo se dojmete hned?Foto: archiv

8. Novodobý Robin Hood

Je to vlastně jen šikovný zloděj! Jenže Woody Harrelson ve filmu Podfukáři neprovádí bankovní loupeže jen kvůli svému prospěchu. Je to takový moderní Robin Hood. Spolu se svými komplici, velmi zdatnými iluzionisty, v rámci jejich show obírá zásadně jen zkorumpované bankéře!

Foto: isifa

Woody Harrelson má za sebou také pěknou řádku rolí, kde by o kladném charakteru jeho postav nemohla být ani zmínkaFoto: isifa

A kterého filmového padoucha milujete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám