Hlavní obsah

Typologie lidí podle očí: Co o vás prozradí jejich tvar nebo barva?

Foto: Profimedia

Oči jsou bránou do duše člověka. Odhalte, jaký je, již z prvního pohledu i vyFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oči jsou oknem do duše a člověku mohou ledasco prozradit – spoustu toho odhalí jejich barva nebo tvar. Co tedy můžete odhadnout o druhém z pouhého pohledu do očí?

Článek

Říká se, že oči jsou to první, co vás na druhém člověku zaujme. Oči toho opravdu mohou prozradit mnoho. Co se z nich dá vyčíst?

Malé, nebo velké?

V první řadě se podívejte na velikost očí svého protějšku. Je samozřejmě relativní, vlastnosti, které vykazuje, se stupňují podle toho, jak daleko v konkrétním extrému oči jsou. Čím větší má váš protějšek oči, tím víc se na něho můžete spolehnout. S velkýma očima se pojí upřímnost a otevřenost, tito lidé jen málokdy lžou nebo se přetvařují, bývají extrovertní a nevadí jim, když se na ně upírá pozornost druhých.

Malé oči na druhé straně naznačují, že jde o jedince lehkomyslné a přelétavé, jen málokdy zvládnou dotáhnout věci až do konce. Čím menší oči, tím introvertnějšího člověka máte před sebou, tím více si drží ostatní od těla a tím větší má sklony k tajnůstkaření. Ale jsou to lidé pečliví a výkonnostně orientovaní, v práci se jim většinou opravdu daří. A opět, čím menší oči, tím většího extrému tyto vlastnosti dosahují.

Foto: Profimedia

Jak často si užíváte sblížení s vaším partnerem? Skrze blízký pohled je to velmi něžné...Foto: Profimedia

Blízko, nebo daleko?

Jak daleko od sebe má člověk, kterého analyzujete, oči? Lidé s očima blízko od sebe jsou většinou spíše stydliví a nemají rádi změny. Žijí si ve svém bezpečném a známém světě a moc často z něj nevystrkují nos. Jsou pilní a všímaví, mají dobrou paměť a umějí naslouchat.

Lidé s očima daleko od sebe jsou mnohem větší dobrodruzi a rádi se pouští do neznáma. Nebojí se riskovat, rádi poznávají nové věci a lidi, často se do neznáma vrhají až příliš po hlavě, až si ji natlučou. Často bývají náladoví a tak trochu sobečtí, protože v první řadě zkrátka myslí na sebe a své pohodlí.

Kulaté, či přivřené?

Teď se podívejte podrobněji na celkový tvar oka. Jedinci, kteří mají oko dokulata – což není tak časté – bývají velmi důvěřiví, někdy až naivní. Jsou to dobré duše, sami jsou velmi laskaví a totéž čekají od ostatních. Pokud má druhý oči spíše elipsovitého tvaru, znamená to, že se jedná o komedianta a vtipálka s velkým smyslem pro humor a také vysokou inteligencí, zkrátka o hvězdu společnosti.

Když narazíte na někoho s očima úzkýma a přivřenýma, vězte, že se jedná o jedince, který si všimne všeho, který radši pozoruje zpovzdálí, než aby byl středem společnosti, ale ví o všem, co se kde šustne. Tito jedinci jsou rádi informovaní a tyto informace umí i velmi dobře využít.

Foto: Profimedia

Díváte se do svých očí? A sedí na vás naše typologie?Foto: Profimedia

Pokud má někdo takzvaná těžká, jakoby spadlá víčka, ukazuje to na tak trochu lenocha, který se nikam nehrne, všechno si dvakrát rozmyslí a drží se spíše v pozadí. Na druhé straně jsou tito lidé výborní organizátoři, kteří umí rozdělovat práci tak, jak je zrovna třeba.

Zapadlé, či vykulené?

Vezměte v potaz také to, zda má člověk naproti vám oči spíše jaksi zapadlé, nebo mu z obličeje výrazně vystupují. Většina lidí bude někde na půli cesty, všímejte si toho, ke kterému extrému mají blíže. Zapadlé oči ukazují na někoho, kdo se drží dost při zemi – v extrému to jsou nudní lidé bez fantazie a představivosti, jinak ale tento znak ukazuje na realisty, kteří umějí zachovat chladnou hlavu a mají dobrý odhad.

Vykulené, vystouplé oči pak značí někoho, kdo je zvídavý a kdo rád mluví – tito lidé bývají velmi dobrými řečníky a dokážou vám prodat jakoukoli svou ideu a myšlenku. Rádi se poslouchají, ale společnost je naštěstí ráda poslouchá taktéž, protože mají velké charisma a vždycky pohotově odhadnou, co se ve které situaci hodí.

A co vaše oči prozrazují o vás?

Reklama

Související témata:

Načítám