Hlavní obsah

Typologie lidí podle tvaru jejich rtů: Jak sedí na vás?

Foto: Profimedia

Julia Roberts má krásný úsměv. Ale mnohé o ní prozradí i nevýrazné vykrojení horního rtuFoto: Profimedia

Reklama

Ukaž mi svou pusu, a já ti řeknu, jaký jsi. To tvrdí expertka na čtení z tváře Jane Haner. Tvar a velikost vašich úst, míra jejich vykrojení či plnosti prý hodně napoví o vaší povaze.

Článek

Jane Haner vychází ze starého čínského umění čtení z tváře, které zohledňuje všechny složky obličeje včetně vrásek. Ve své knize The Wisdom of Your Face (Moudrost vaší tváře) ale tvrdí, že zásadní jsou právě ústa, ta toho prý prozradí nejvíc.

Hodně lidí má jakási průměrná ústa, na nichž není nic výrazného. Jsou tak akorát velká, nijak extrémně vykrojená, rty nejsou ani úzké, ani plné. Prostě taková normální pusa. A jejich nositelé jsou podobně průměrní (v dobrém smyslu slova) i v milostné sféře. Vyhýbají se velkým vzplanutím a vášním a střetům. Jsou klidní, vyrovnaní a ve vztahu si umí vychutnat blízkost a sounáležitost.

Zajímavější je to ale s ústy, která jsou něčím výrazná.

Plné rty

Nejde jen o plné rty, ale je potřeba je porovnat s ostatními proporcemi úst. Například herečka Angelina Jolie (40) má plné rty, ale nijak zásadně velkou či vykrojenou pusu. Působí přirozeným dojmem. Tihle lidé bývají empatičtí, cení si vztahů, naplňuje je rodičovství, rádi pomáhají druhým. Pokud jsou takto plné rty usazeny ve větších ústech, tak jako třeba u herečky Kerry Washington (38), může takový člověk mezi své vlastnosti přidat i velkorysost.

Foto: profimedia

Angelina Jolie má plné rty, takové lidi prý naplňuje rodičovstvíFoto: profimedia

Foto: profimedia-0260224512

Kerry Washington má nejen plné rty, ale i větší ústa. Značí to mimo jiné velkorysostFoto: profimedia-0260224512

Co ale plné rty a pusa malá a kulatá? Takovou má třeba zpěvačka FKA twigs (27). Tihle lidé jsou prý trochu sobečci. Ve vztahu potřebují mít nejdřív jistotu, že jsou uspokojeny jejich potřeby, že mají dostatečnou pozornost, až pak dokážou myslet i na svého partnera.

Foto: profimedia

Plné rty, ale malinká ústa, jaké má FKA twigs? Pozor, mívají je sobciFoto: profimedia

Úzké rty

Herečka Kirsten Dunst (33) či manželka prince Williama Kate Middleton (33) jsou majitelky typicky úzkých rtíků. Bývají to samotáři, kteří ve vztahu potřebují dostatek svobody, jinak se necítí dobře.

Foto: profimedia

Kirsten Dunst má úzké rtíky, což je typické pro samotářeFoto: profimedia

Foto: profimedia

I Kate Middleton má úzké rty. Takoví lidé prý potřebují svobodu ve vztahuFoto: profimedia

Pak jsou tu lidé s úzkými rty, ale také velmi malou pusou, jako například americká herečka a stand-up komička Amy Schumer (34). Pro takové lidi prý není hluboké spojení a vážný vztah prioritou. Vydržet s nimi je samozřejmě možné, ale chce to hodně úsilí a trpělivosti.

Foto: profimedia

Partnerství s lidmi, co mají malé a úzké rtíky jako Amy Schumer, prý není vůbec snadnéFoto: profimedia

Uprostřed baculatější

Jsou lidé, kteří mají ve středu rty plné, směrem ke koutkům se ale výrazně zužují. Vlastní je například modelka Chrissy Teigen (29). Tihle lidé touží po pozornosti, přitahuje je záře reflektorů, dost často vyhledávají všemožná dramata, milují emočně vypjaté situace. Baculatost uprostřed rtů také značí požitkářství, naopak tenkost na okrajích větší temperament a vznětlivost.

Foto: profimedia

Modelka Chrissy Teigen má uprostřed rty pěkně baculaté, což značí třeba i požitkářstvíFoto: profimedia

Výrazně vykrojené

Středové vykrojení horního rtu je velmi výrazné? „Srdíčko“, které nelze přehlédnout a jehož vrcholky nejsou příliš zaoblené? Takovými rtíky se chlubí například herečka a zpěvačka Taylor Swift (25) či zpěvačka Rihanna (27). Tyhle rty značí kreativitu, umění komunikace a vznětlivost.

Foto: profimedia

Výrazně vykrojené srdíčko Taylor Swift značí třeba kreativituFoto: profimedia

Foto: profimedia

I Rihanna má nádherně vykrojený horní ret. Může proto být prý vznětliváFoto: profimedia

Žádné či minimální vykrojení

Horní ret, který srdíčko nepřipomíná ani vzdáleně. Majitelkou takových rtů jsou například herečky Julia Roberts (48) a Jessica Biel (33). Takoví lidé prý často postrádají nějaké emoční hranice, nedokážou odhadnout, kdy už jsou jejich vyznání a výlevy přes čáru. Bývají sice velmi zodpovědní a velkorysí, ale jejich velkorysost leckdy nezná mezí, někdy to přehání na úkor sebe či svých blízkých.

Foto: profimedia

Julia Roberts naopak rty skoro vykrojené nemá, dá se od ní prý očekávat zodpovědnostFoto: profimedia

Foto: profimedia

Jessica Biel si také o vykrojeném srdíčku může nechat jen zdátFoto: profimedia

Uměle vylepšené

Pozor, podle Jane Haner nejde jen o to, jaké rty vám nadělila příroda, ale i o to, jak vy je měníte.

Proto toho lze dost vyčíst i z úst, která byla vylepšena na klinikách plastické chirurgie. To, jak si například herečka Lisa Rinna (52) či americká televizní hvězda Taylor Armstrong (44) „koupily“ plný horní ret a našpulená ústa, svědčí o sklonu měnit vztahy v divoké drama, zálibě ve vypjatých situacích. Takoví lidé bývají sobečtí a emočně nestabilní.

Foto: profimedia

I z uměle upravených rtů, jako má Lisa Rinna, se dá leccos vyčístFoto: profimedia

Foto: profimedia

Jak vypadají skutečné rty Taylor Armstrong, už asi nikdo neví, ale i tak o ní ústa dost vypovídajíFoto: profimedia

Věříte tomu? Myslíte, že pusa opravdu napovídá o tom, jaký člověk je?

Reklama

Související témata:
Úkaz

Načítám