Hlavní obsah

Typologie mužů podle toho, jaké dávají dárky!

Foto: thinkstock

Z dárku byste měly poznat, že na vás tomu druhému záležíFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řekni, jaké dárky ti dává, já ti povím, jaký je. Faktem je, že to, co najdete pod stromečkem nebo rozbalíte o svých narozeninách, o vašem partnerovi hodně vypovídá. A pozor, nejde vůbec o peníze. Tohle je pět typů dárků, které ženy většinou příliš nepotěší, ale navíc o mužích neříkají nic moc hezkého.

Článek

Prostěradla, nádobí, erotické prádlo, hříšně drahé šperky, obálka s penězi či kosmetický balíček. Přemýšlíte, co mají tyhle věci společného? Všechno to jsou dárky, které ženy od svých mužů dost často dostávají. A kupodivu je ne vždy potěší. Zavzpomínejte, co dostáváte od partnera vy, a zjistěte, zda náhodou nepatří do některé z následujících kategorií.

1. Praktičnost nade vše

„Můj přítel je hodně prakticky založený člověk, zároveň rozhodně nepatří k těm, co bezhlavě rozhazují. Nikdy mi to nevadilo, naopak na něm tyhle vlastnosti obdivuji. Takže když jsem k narozeninám dostala třeba nové povlečení nebo sadu hrnců, nevadilo mi to. Jsem v domácnosti a tyhle věci mi vcelku dělají radost, i když ve skrytu duše bych alespoň jednou nějaký parfém nebo hezký šátek dostala ráda. Ovšem loni o Vánocích jsem se skutečně vytočila. Předělávali jsme tehdy v domě koupelnu a já pod stromečkem našla umyvadlo,“ vzpomíná třiatřicetiletá Dáša.

Co to o muži vypovídá:

  • Neumí se odvázat, vypnout na chvíli mozek, je to ryzí pragmatik.
  • Pravděpodobně je dost šetřivý, což není na škodu, ale přece jen, nic se nemá přehánět.
  • Pokud vám takové dárky dělají radost, nebo je dokonce vyloženě vyžadujete, je to v pořádku. Pokud je to jinak, značí to také to, že o vašich pocitech toho váš partner moc neví.

2. Co je tvoje, je i moje

„Můj bývalý přítel rozhodně nebyl šetřílek, ale faktem je, že jsem od něj nikdy nedostala nic, co by bylo jen pro mě. Vždy šlo o společné dárky. Takže jsem třeba dostala voucher do vířivky pro dva, thajskou masáž pro dva a podobně. Co mě ale vytáčelo nejvíc, bylo erotické prádlo. To jsem dostávala pravidelně, ale šlo o takové kousky, které se skutečně nedaly nosit jinam než do ložnice. Když jsem vždycky viděla tu jeho nedočkavost, až si to obléknu a předvedu se mu, bylo evidentní, že při nakupování myslel spíš na sebe než na mě,“ vzpomíná devětadvacetiletá Radka.

Foto: thinkstock

I drahý a luxusní dárek ztratí své kouzlo, když nejde od srdceFoto: thinkstock

Co to o muži vypovídá:

  • Možná vás tak moc miluje, že chce být pořád s vámi. Ale možná na vás ve skrytu duše žárlí a nesnese pocit, že byste šla na masáž bez něj.
  • Pravděpodobně je hodně romanticky založený, a to je rozhodně plus. Pokud vám tyhle dárky nevyhovují, bude stačit, když mu to něžně naznačíte.
  • Je značně sebestředný a ani při nakupování dárku pro vás nedokáže přestat myslet i na sebe.

3. Rychlý, výkonný a efektivní

„Vždycky mě rozčiluje, jak pro mě můj muž shání dárky na poslední chvíli. Den před mými narozeninami začne být nervózní a druhý den vyrazí do obchodu a koupí první kosmetický balíček, který mu padne do ruky. V podstatě nejde ani tak o to, co koupí, kosmetika se hodí vždycky, ale mně prostě vadí, že mu nestojím za to, aby trochu přemýšlel a udělal si na mě čas,“ říká pětatřicetiletá Zuzana.

Co to o muži vypovídá:

  • Obdarovat vás je pro něj spíš povinnost než způsob, jak vám udělat radost.
  • Nemá dostatek fantazie a nechce se mu přemýšlet. Kupuje to, čím ví, že nemůže nic zkazit.
  • Romantika mu nic neříká, chce to mít jen rychle za sebou.

4. Tu máš, udělej si radost

„Můj manžel řeší každé Vánoce a narozeniny tím, že mi dá obálku s penězi, jen ve výjimečných případech pak voucher do nějakého obchodu s oblečením či botami. Je to sice bezpečná cesta, jak nekoupit něco špatně, ale mě vždycky mrzí, že nemám žádné překvapení. Asi bych radši nosila kabelku, která by se mi až tak nelíbila, než bych vyrážela s obálkou do obchodů,“ stěžuje si jednačtyřicetiletá Markéta.

Co to o muži vypovídá:

  • Bojí se činit rozhodnutí, bojí se, že selže, že vybere špatně, nechce za to nést zodpovědnost.
  • Asi je trochu líný. Položit pod stromeček obálku s penězi je určitě snazší a pohodlnější než pro vás vymýšlet dárek.
  • Není moc nápaditý.

Tip redakce:Peníze ale nejsou vždy špatným dárkem, obzvlášť třeba puberťáci je ocení nejvíc. Navíc i peníze lze dokonale zabalit. Několik tipů, jak na to, najdete zde.

5. Na tobě nešetřím, lásko

„Možná to bude znít jako rouhání, ale můj přítel mi zásadně kupuje velmi drahé dárky. Problém je v tom, že mi třeba koupí kabelku za několik desítek tisíc, i když ví, že se mi víc líbí kabelka za dva tisíce. Nebo mi pořídí luxusní drahé hodinky, i když moc dobře ví, že hodinky mám. V podstatě mám pocit, jako by mě chtěl omráčit hodnotou těch dárků, nebo se pak před ostatními chlubit, co své přítelkyni pořídil. Musím říct, že mě to poslední dobou hodně rozčiluje, už jsem mu to několikrát řekla, ale on jako by mě vůbec neposlouchal,“ vypráví šestadvacetiletá Jana.

Foto: thinkstock

Šperk je jedna z mála jistot, ten skutečně potěší každou ženu, bez ohledu na jeho cenuFoto: thinkstock

Co to o muži vypovídá:

  • Má neustálou potřebu na někoho dělat dojem, ať už na vás, nebo na své kamarády. Že by problém se sebevědomím?
  • Dárky nekupuje pro váš dobrý pocit, ale pro svůj dobrý pocit. Jde mu o to, aby to dobře vypadalo, ne aby vám to opravdu udělalo radost.
  • Nejspíš je hodně materialisticky založený, možná je to trochu snob. Jde mu o efekt, o nic víc.

Patří váš partner do některých z předešlých kategorií? Možná se vyplatí si s ním promluvit a nastínit mu, že se vám tenhle model nelíbí. Ale zároveň je potřeba tolerovat, že muži jednoduše nakupování dost často nenávidí a vybrat správný dárek je pro ně utrpením. Proto je fér jim to trochu ulehčit. Jak na to, se dočtete v článku Neví si váš muž rady s dárkem pro vás? Pomozte mu!.

A jaké dárky dostáváte od svého partnera vy?

Reklama

Související témata:

Načítám