Hlavní obsah

Učitelkám s vtipem: Těmihle dárky ke konci školního roku opravdu zabodujete

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Zbývá jen pár dnů a děti si konečně půjdou pro vysvědčení. Nechte letos plavat klasický pugét a vyrobte místo toho originální dárek. Přizvěte děti, bude vás to bavit. Všechny!

Článek

Poslední dny školního roku jsou spojovány nejen s vysvědčením, ale i s nekonečnými frontami před květinářstvím. Vzít velkou luční, nebo klasiku z růží? Chcete-li se letos vyhnout těmto taškařicím, vsaďte na originalitu a vyrobte vlastní dárek.

Že už jste unavení a nemáte moc představivosti? Mrkněte na naše tipy. Nejsou to honosné dary, spíš pozornosti, ve kterých jde o nápad. Samotná realizace už záleží na vás. Hlavně si vezměte na pomoc děti, případně je nechte tvořit samotné. Vznikne dárek skutečně od srdce.

Vy jste má, levandulová…

Foto: Tomáš Rubín

Teď je ten správný čas vyrazit na levanduli, ať už na záhon, nebo na trhFoto: Tomáš Rubín

Sušená levandule je kytička i pozornost v jednom. Koupíte ji v předstihu, nic vám neuvadne. Přidejte i pytlíček čerstvých kvítků, který svou vůní doslova omámí. Paní učitelka ho využije při usínání.

Tip: Kupte kytičku i pro sebe a vyrobte si koupel, olejíček a sprej na žehlení s levandulí nebo si upečte vláčnou bábovku s výraznou vůní.

Holky z naší školky

Foto: Tomáš Rubín

Takovýhle dárek půjde syn nebo dcera předat opravdu hrdě. Vždyť si na něm dal záležetFoto: Tomáš Rubín

Dárek pětiletého by měl odpovídat jeho věku. Co na tom, že není ideální. Nechte školkáčky nabarvit malý květináč a společně nalepte po obvodu mušličky. Bazalku kupte v sámošce a oddělte jen odpovídající malou část. I společné zasazení do hlíny může být objevné.

Sladké srdcování nebo srdeční sladkost

Foto: Tomáš Rubín

Smajlíci jsou roztomilí a spolehlivě vymámí úsměvFoto: Tomáš Rubín

Nespletli jsme se, nezatoulala se nám sem fotka z Vánoc. To jen linecká srdíčka patří mezi nejjednodušší náplně home made sladkých košíčků. Těsto je supersnadné (máme hned tři varianty) a efekt ohromný! Ovšem jestli je budete dělat v předstihu, někam je schovejte, nebo se vysvědčení nedočkají…

2 v 1 aneb žlutá k žluté

Foto: Tomáš Rubín

Poznali jste jako základ ananas?Foto: Tomáš Rubín

Slunečnici v kombinaci s lučními květy jste koupili loni a měla úspěch? Tak letos naaranžujte tutovou kombinaci na něco jedlého, třeba ananas.

Mamí, já něco nakreslím

Foto: Tomáš Rubín

Ten váš kluk se už umí podepsat? ParádaFoto: Tomáš Rubín

Darovat obyčejnou bonboniéru se musí umět! Dodejte jí punc originality kresbou vašeho syna nebo dcery. Paní učitelku dojme. Zaručeně!

A je fakt k jídlu?

Foto: Tomáš Rubín

Hromada vitaminů v květináči Foto: Tomáš Rubín

Ovocnou kytku můžete koupit, ale proč si ji nevyrobit vlastnoručně? Stačí pořídit meloun, jahody, borůvky a ananas. Vykrajovátka určitě máte. Jen si v den D přivstaňte. Nejlépe vypadá čerstvá.

A ještě jednou bonboniéra…

Foto: Tomáš Rubín

Hodně osobitý dárek, který mezi ostatními nezapadneFoto: Tomáš Rubín

Balení čokoládových srdíček stačí opatřit papírovou ozdobou (klidně dětmi vyrobenou), vysmátou fotkou a roztomilý dárek je na světě.

Vtip na druhou

Foto: Tomáš Rubín

Pokojovka jako dárek taky není k zahozeníFoto: Tomáš Rubín

Až večer před předáním vysvědčení zjistíte, že objednaný pugét nikdo nevyzvedl a cukrátka se u vás doma neudrží, tady je záchrana. Kytku v květináči opatřete vtipnou kartičkou, přidejte tematicky laděnou proprietu a jděte klidně spát. Dárek je připraven.

Tak co, načerpali jste inspiraci? Nebo zůstanete u klasické kytičky?

Reklama

Související témata:

Načítám